logo

sob, 16.jun.2007 / 18:55

A se tle lahko kadi?

znacke: zakoni  work 
Zadnje čase zgleda, kot da napsiem 1 post na mesec ;). Sej v bistvu ga, pa najbrž ni potrebe po več? ;). No svoje zveste bralce (predvsem mamo ;) ) pač morm zadovoljit s svežimi vsebinami.

Konec pušenja..Zadnje čase nas v lokalu vse vec ljudi vpraša "A se tle lahko kadi?". wtf? Kot, da je prihajajoči zakon že v veljavi. Zakon, ki gostincem obeta manj biznisa in ljudem v lokalih manj dima?. Ja.. Promet v gostilnah močno dvomim da bo padel (odvisno od lokacije), zrak bo pa vsekakor bolj svež, pa še cunje ne bojo smrdele po čikih, ko prides domov.
Pa sej ne rečem, ma ko prideš not pa se gužvaš, pa ti en zapali budno, pa te začnejo pečt oči.., pa prekovneš vse po spisku, pa ti kdo polna pljuča dima zategne direktno v obraz.. in to zanalašč.. Pizda!, pihaj sebi doma pred špeglom!

Ampak a lahko nekaj kar prepovemo?. Kurc, tle bi se dalo debatirat?. Sam sem sicer zagovorink zakona, ga podpiram in ga komaj čakam. Cigaretov ne maram in jih nikoli nisem. Skoraj malo kdo mi verjame, da čika v življenju še nisem prižgal, še manj za kako drugo čikom podobno substanco. pa vendarle. V najstniških letih me poziranje pred babami s čikom ni zanimalo, čeprav v družbi malokdo ni kadil. Okej, tudi s flašo vina v roki nisi izpadel marjetica, ampak jebatga.

Nič, gremo nazaj na stvar. Toliko priljubljena in reklamirana stvar se kar na 1x prepove. Okej ja, v javnih prostorih. Toliko kot je bilo prej moderno kaditi, je sedaj moderno ne kaditi. Hja, kje ste bli pa prej? :p. Nekako me zgodba spominja na Simobil - Mobitel varjanto.. 7 let nazaj so mi vsi zvrcali, ker sem bil simobilovc.. in danes? danes pa vsi juriš na simobil..;) Pa tut finančno se zadeva splača.. če gledam nekoga ki stouče celo škatlo na dan.. + kavice, ki jih tut ne pijem.., pizda, sej se nabere... na mesec glatko 30 jurjov.., ki pa v vsakem primeru romajo drugam.. kako pivo, pa za sproti, se razume.

V glavnem, o prepovedi bi se dalo še debatirat, čeprav jo podpiram.. Res je, da s kajenjem škoduješ tudi drugim okoli sebe, predvsem zaposlenim, ki imajo pravico do normalnega delovnega okolja. Samo a so čiki res edina taka stvar?.. Po tej logiki se komot prepove še kakšno ;).
bla bla.. :) točno tako ane? ;)

In kaj pravijo strokovnjaki?. "Ja, tudi drugod po Evropi..."

ned, 10.jun.2007 / 18:25

Daniel Chesterfield - Copperfield parodija

znacke: must see 
Parodija na Davida Copperfiled-a.

Nalagam ...
OBDOBJE (6. 2007)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
dec (1) sep (1) avg (3) jul (2) jun (2) maj (1) apr (1) mar (2) feb (1) jan (1)
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms