logo

čet, 6.jan.2011 / 17:05

Fotofobija, novo leto in youtube repat

Helou,

Moram povedat, da mi je pred novim letom končno ratalo dokončat in objavit fotofobijo, kjer bom sedaj pridno objavljal moj arhiv slik, vsaj tisti normalni del. Tisti drugi del, se pravi slike, kjer ležite po mizah in šankih v Speedu, brucovanjih, študentskih žurih itd. bom prišparal še par let, dokler ne pridete na kako pomembno funkcijo, takrat smo pa na vezi ;) :p. Slike najdete na naslovu http://fobija.net/foto (RSS še ne dela, lahko pa spremljate zadnje galerije tako, da Lajkate Fotofobijo na Facebooku)

Glede novega leta. Srečno v 2011 oz. v letu 4.940.028.283, če gledamo mojo lansko čestitko. Sicer sem že na fejsbuk prilimal eno tako osebno sporočilo za 2011, oz. osebno čestitko, ki je prav tako prilagam spodaj, ampak moram napisat, da vam srečno v 2011 voščita tudi moje dve cimre, Lin in Bob. Spodaj prilagam še njuno sliko.

Zadnje čase ju skoraj vsak dan pozdravim s prstom v vodi in me prideta ugriznit. Teoretično zna bit, da prideta zato, ker mislita, da je hrana, ampak upam da ja nisem nabavil tolko norih rib, da vedno nasedeta isti fori.

Nič, to je to! ;). A ne, še youtube repeat mamo v naslovu. V bistvu si nisem mislil, da mi bo ta zadeva kdaj prišla prav, ampak par dni nazaj sem kake 4 ure poslušal samo en komad. Tako da za tiste, ki še ne veste. Če vam kdaj kak komad na youtubu pade v uho in se vam ne da vsake 4 min klikat repeat, lahko v naslovu (URL v brskalniku) v domeni dopišete repeat in se bo ta potem ponavljal.

Če je naslov http://www.youtube.com/watch?v=6PHOeXIPNZE potem za youtube dodate samo repeat, se pravi http://www.youtuberepeat.com/watch?v=6PHOeXIPNZE

Aja, še to. Zadnjič me je nekdo spraševal za neko zadevo, ki sem jo napisal v blogu, in to zelo resno, zato moram napisat, da me včasih res ni za jemat resno in srčno upam, da se to iz kakega stavka tudi razbere ;)

Ok, spodaj prilagam lansko in letošnjo čestitko, Lin in Boba in komad, ki sem ga vrtel 4 ure ;).

 

 

nullnullnull
nullnullnull

čet, 18.nov.2010 / 20:14

Korone, Abitanti, Liffe, burek in tri čokolade

helou!,

Danes imam edvrjtajzing zapis. Pred kratkim sem spacal še en web projektek, ki mi je zelo všeč. Predvsem mi je ql zato, ker sem imel čisto proste roke, kar je dandanes bolj redko. Najhuje je, ko naročnik začne s tistimi predpotopmnimi idejami, da vse utripa in se sveti in premika.. kot tisti animiran gif, ko majster s kladivom oz. štemarco tolče po kamnu in spodaj piše "under construction oz. stran v izdelavi".

Sicer sem zadnje čase pejdže delal bolj malo, ampak me je spet malo povleklo, se lotevam par norokulprojektov, med drugim tudi fotofobije, ki bo vsak čas online, kar sem prvič napisal nekje januraja ;) sem pa na hitro premetal začasno fobijo, da vsaj malo zgleda. Tudi ona je v "kratkoročnem" planu.

No, ta zadnji, ki ga omenjam zgoraj je korone.si, in sicer gre za gostišče v Brezovici pri Gradinu, kamor morate nujno it jest, in ko boste že tam, se zapeljete še do Abitantov, kamor definitivno morate it ;) Abitanti so ena stara zapuščena tipičnoistrskograjena vasica. Mate spodaj par slik, več jih objavim ko končam fotofobijo, ki bo kot že rečeno online vsakčas. (itk!).

Še to, če že delam reklame. Včeraj sem šel na LIFFe pogledat Skrivnost njihovih oči (El secreto de sus ojos), ki sem ga sicer pol ure gledal že na otvoritvi koprskega festival evropskega in mediteranskega filma, ampak moral predčasno zbežat ven. Poglejte ga ;)

Zdaj veste kam je treba it nekaj pojest, kam je treba it na sprehod in ker film pogledat ;)

aja, naslov. Bureka ne jem, čokolado itak, ampak s tem zapisom nimata veze, sem dodal v naslov, da ni preveč monoton. 

nullnullnullnullnull
nullnullnullnullnull

čet, 4.feb.2010 / 14:47

IRCfobija spet online, baza šla k vragu.

znacke: irc  irc.fobija.net 
Začuda sem opazil, da IRCfobije ni online. Sicer sem to opazil že 2x, ampak to je tista fora: sej bom, sej bom.

No zdj je spet online, ampak brez baze. Pred pol leta sem menjal strežnik in zmeda kakršna znam bit kak dan, prekopiram samo www fajle brez baze. No, v neusojeni bazi so bile samo novice, te pa itak 3 leta stare, tako da v končni fazi niti nima veze. Važno je, da je online, sicer bolj v izobraževalno arhivske namene, ampak tudi to v končni fazi nima veze.

Obenem se lahko (seveda tudi na Markzov račun) "pohvalim" na updejte na blogu. Poste se da sharat na Twitter in Fejsbuk, komentarji so od prej, sem pa za vse pošmekal ikone, sicer so pobrane z neta, kar zelo nerad delam, ampak ko bo čas narišem svoje. Poleg tega se je prej težko dostopalo do starejših postov. Sedaj so sortirani po letih in mesecih, zadnje naslove pa se da premikat v preteklost s sexy oštevilčenjem. Celo kontakt dela, sploh nemorem verjet.

Ko šus.., pa še link to IRCfobije, ki je sicer že v prvem stavku, ampak, jebeš..

tor, 17.nov.2009 / 14:43

fobija:blog wejkUp!

znacke: fobija  blog 
Par dni je bil blog nedosegljiv. Pardon. Menjal strežnik pa se je mal zaštranfalo. V bistvu sem hotel objavit tole zadevo. Nevem, kr všeč mi je. Mogoče zaradi kul komada, no in tip res obvlada :).



Aja, če še kdo ne ve in pogrešate last.fm, ki je ratal plačljiv, če se vmes ni kaj spremenilo preverite grooveshark.com. Zlo super zadeva za poslušat glasbo :).

tor, 10.feb.2009 / 14:27

fobija.net photography se dela!

Kot rečeno začnem na fobiji (fobija.net) kmalu objavljat slike. Pejdž sem že zrisal in spisal, čakam še markza, da mi poštima javascript in par pizdarij, ki jih sam ne znam.

Zadevo bo najlažje gledat na širokih zaslonih, sem pa ožji del strani vrgel na 980 pixlov, da bo lažje viden tudi za 1024x768 screene. Blog pri tej resoluciji zgleda res grdo, saj ne "diha" in je vse stisnjeno. A sem ga vseeno razširil, saj je s to resolucijo na fobija:blog uletava le še okoli 20% obiskovalcev.

Poleg tega je za ogled bloga priporočljivo, da je javaskript vklopljen, čeprav je zastavljen tako, da se ga da gledat tudi brez, medtem ko bo fobija.net:photography brez jave težko berljiva, vsaj slikovni del, ki pa je glavni del pejdza!

Jebatga! Tako to je. Situacija ni rožnata!

drugače pa:
Sta 2 uletela z 800x600 res.
S firefoxom vas prisrfa cca 60%
Z IE nekje 29%
Okoli 10% je Chroma
Nalagam ...
ZNAČKE (fobija)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms