logo

sob, 24.jan.2009 / 23:46

Eliksir te vseka!

znacke: laško  eliksir  pivo 
Ostal sem doma in se ga skoraj nasekal. En projektek s Petardami je šel danes po zlu, pa se sem ostal doma, žejen ko sam satan. V kuhinji mava s cimrom sicer kaos, ampak sem pod nekimi cunjami našel sixpek Eliksirja, ki mi ga je Goran (Laško Obala) dal za Novoleto. Eliksir je spešl-edišn temnega piva, ki ga je Pivovarna Laško dala ven kot posebno izdajo, podobno kot pred leti Jubilejnik (za 180 pivovarstva v Laškem).

Temno pivo rad pijem, v Speed-u kar lepo laufa, ga imamo eni izmed redkih na Obali (točenega seveda). Ampak ta je še bolj hud. Res škoda, da ga ni v redni prodaji. Si po treh že kar omoten. (7,6 % vol ma, Jubilejnik je imel do sedaj največ, in sicer 5,6 % vol). Nič, 5 jih spijem in enega dam na "laško poličko". :) sem pač fan.
nullnull
nullnull

ned, 13.jul.2008 / 18:34

Pivo in pivo! pardon, cvetje! 2008 :p

"Jutri se pa res začnem učit", zveni znano? :p Zanimivi stavki. Z enim takim vsako leto začnemo Pivo in cvetje turo. In sicer: "Gremo najprej na eno pivo, pa bomo potem postavli šotor.." in potem je kar na 1x nedelja. No letos smo šotor pozabili doma, ampak saj je isti kurac, itak bi ostal zapakiran.

Letos je bila tura zaradi obveznosti malce skrajšana. Prišli smo šele v petek in ravnokar prišli domov. Sploh pa je bila letos tura bolj pasivna, saj smo se več ali manj zadrževali v bazi (šank z nefiltriranim pivom), kjer smo pridno praznili sod s temnim. Probali smo tudi Tajkuna, nekakšna mešanica med svetlim in temnim pivom, ki so ga vrgli v prodajo. Dobra fora, sploh pa prepoznavna znamka :p. No mimo pa je uletel še pravi tajkun. Sem ga kar pocukal za rokav in ga vprašal če lahko škljocnemo eno fotko. Sploh ni kompliciral, čeprav mi je jasno, da ima slikanja najbrž že poun kurac.

Manc Bosko Srot Goran

V soboto smo si vzeli 1 uro za furat tiste avte in se vozit s tisim prazgodovinskim vrtiljakom. Vsedli smo se en za drugim, trije komadi, ata pa ni hotel zalaufat vrtiljaka in je kar na 1x zginil. Čez 3 min pride nazaj in s sabo privleče še 3 ljudi, ter jih posede nasproti nas in začne nekaj momljati o protiuteži in to, da ne bo kaj narobe. Potem pride tisti moment, ko se userješ.. sem že mislil it dol, ampak je ata že zalaufal.. Skratka, smo preživeli.

Drugače je bilo OK in več al manj po starem. Jep, tudi tisti ki ponavadi na terasi pred mostom za v Laško prodaja Ray Banke na katerih vsakič ugasne čik je bil tam.

Nič, zdaj lahko samo še čakamo na drugo leto :p

tor, 4.mar.2008 / 10:56

Vedno prosto parkirišče ;)

Včeraj sem nekaj štdiral.. pa sem se spomnil na tole sliko s Trojan. .:) Tale je ratala že kako leto nazaj, ko smo šli na strokovno ekskurzijo v Pivovarno Laško ;)

Skartka, če greste na Trojane po krofe, vam ni treba skrbeti, kje boste parkirali :D


Stipe & Hep

čet, 31.jan.2008 / 17:12

Laško spet z novo flaško?

znacke: laško 

čet 31.1. ob 11hDanes okoli 11h pridem v dnenvo sobo, kjer na šanku zagledam slikico z novo podobo Laškega piva. Najprej sem mislil, da gre za kakšno promocijsko sceno, ampak ne. Laško bo na frišno preoblecen.

"Zlatorog dlako menja, piva nikdar" je geslo, ki sem ga zasledil na brošurah. Res je že parkrat dlako menjal.., odkar ga pijem sam je menjal že 4, pa niti nisem tolko star ;) Sicer bi za eno menjavo lahko rekli, da je menjal bolj okostje kot dlako. Prav tako bi lahko rekli, da sem velik ljubitelj tega piva, čeprav mama nerada posluša, da pijem pivo (baje negativno učinkuje na obseg mojega pasu) se ga kar redno poslužujem. Na laško prisegam že kar nekaj let, čeprav je moj oče zvest pivec rdečega Uniona. Ja.., in še danes mi ga ni ratalo prepričat.

Iščem staro flasoDoma imam kar lepo zbirko flaš (čeprav mi je tista moja prva, še s starim okostjem, ki jo lahko vidite tudi v Petelinjem zajtrku, šla po gobe, nove pa enostavno ne dobim :\ ).
Na "Pivo in cvetje" smo redni gostje, no pa tudi v lokalu ga uspešno promoviramo in moram reči, da kar gre, še posebej točeno, po katerem smo še posebej znani, saj se redno obrača, kar seveda pomeni da je kvalitetno :p.

Zadnje čase sicer precej berem in poslusam kritike, čes da je slabše, da je receptura druga.. Nevem, meni se zdi isto, če je pa tako, kot pred 10-timi leti pa res nebi vedel..

Skratka to je to.. čez par let, ko bojo naši strokovnjaki iskali nov simbol za našo drzavo, naj pomislijo tudi na zlatoroga, ki vsekakor združuje kar precej slovencev.. ;). Ja.. ustna reklama je najboljša reklama in čeprav sem velik ljubitelj se mi izjave kot so "Pijem laško ščijem union" zdijo otročje.. .) Vsak naj pač pije, kar mu paše. Pičim zdej.. en kup dela..


samo še par slikic pripopam..

zzzz

Nalagam ...
ZNAČKE (laško)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms