logo

čet, 4.mar.2010 / 12:39

Kakav, kakav, ne čokoladno peno!

znacke: kakav  pena  sazas 
Nikoli ne kompliciram, las v pici?, jebeš.., mrzel krompir?, prslan?, premalo mesa?, juice pod 2dcl črtico?, nova stvar crkne po 1 tednu?. Ma boli me kurac. Čeprav včasih res dobiš občutek, da te vsi nategujejo, in dejansko v 70% primerih te. Zato dobro da obstajajo ljudje, ki težijo za vsak kurac, včasih po krivem, ampak jebatga. Meni se res ne da, vem pa za drugič.

Ampak, a lahko že 1x dobim en jebeno normalen kakav? :D. Grem zadnjič z Goranom na kakav, naročim, mi prinese, grem na WC, pridem nazaj, da bom spil kakav, kakava ni?. Sem mislil da ga je spil on. Pena se je vsedla, 0,03 mleka v šalci pa se je zmešalo s kakavom, da sm mislu da bom dobu sladkorno.

Zadnjič isto v Novem mestu pri Radotu. Kakav s peno lep za popizdit, ampak da prideš do mleka, moraš nagnit, kot nagneš pivo ko si že fajn nadelan. Da spodnji del gleda v strop in mižiš in nagibaš, čeprav piva več ni. In zadnjič spet, in predzadnjič spet..

Pa a šparate, al koji kurac?, rajši nalijte vodo v mleko pa dejte poln kozarec, kot da turite čokoladno peno. Kje lahko sploh spijem en normalen kakav?

Sory za kletvice, vem da ste nekateri alergični, ampak beseda je beseda, isto kot škarje al buldožer, zvezek, konj, repa, sol, pidžama. Pa še lažje je razumet, kaj hočem povedat, čeprav mi gre na smeh, nisem jezen.

Za 2 eura dobim u štacuni 1 kilo kakava, u gostilni pa čokoladno peno. Na palčko jo začnite zavijat, kot uni na Pivo in cvetje, ampak ja sej vem, u oštariji plačam še postrežbo, štrom, najemnino in jebeni SAZAS in ker država pobere še davk, zmanjka za mleko.

Jap, v bistvu je kriva država, mislim vlada, pa mlekarji, ker ne dajo mleka bolj poceni. Ma ne,  najbrž so trgovci, ki nabijajo marže? Mogoče pa je kriv palček smuk, ker je zaradi jebene megle faliu jezero in se zdrmal na tla.

Nč, bom pil doma, pa še reklamo za eurokrem nardim!

null

pet, 13.feb.2009 / 0:02

Trenja: Samo 8 let zapora - Varnostniki zaposleni na črno!

Sem gledal Trenja. Nevem no. Kot, da bi pozabli par stvari povedat. Nebi komentiral mnenj posameznikov, samo dodal bi par stvari, glede na to, da sem tudi sam večkrat iskal varnostnike za Speed-a.

Svojcem sožalje.

Se mi zdi, da se je nonstop govorilo o varnostnikih zaposlenih na črno, ki pa tu po moje nimajo nobene veze (skoraj). Kje pa se ne dela na črno?. Pa to je pomoje ena med top 50 uporabljenih besed dnevno (poleg "na roko" pa "brez računa"). Polovica, ki jih država financira in jim plačuje dodatno zavarovanje dela na črno. Kdo pa je sposoben plačevat davkariji take davke za zaposlene?, idiotizem.
Da ne omenjamo davka na dobiček, kjer dobrim firmam poberejo pol in zalagajo tiste, ki fušajo oz. se iz njih bogatijo posamezniki, ki o vodenju firm nimajo blage veze. In potem je 20.000 ljudi na cesti, 10 pa na jahtah, kjer se praskajo po jajcih.

Po dogodku v Globalu se je zadeva z varovanjem zapletla. Večje firme so tovrstno varovanje enostavno skinile s programa, saj je bilo prerizično za izgubo licence. Prišle so druge, to izkoristile in za varovanje, ki ga po zakonu moraš imet, če prirejaš prireditev zaračunavale še in još.

Mesec ali 2 po "Globalu" smo delali koncert. Za varovanje bi morali odšteti cca. 300€, če pa firma pride varovat prvič zaračunajo še načrt varovanja. Ni malo denarja. Če band pobere cca. 600€, ozvočenje, oder in druge pizdarije, da sploh ne omenjam jebeni SAZAS. Ni lahka ne. Res da ne morem primerjat pub-a z nočno diskotetko, ampak lih toliko, za predstavo.

V Speedu imam najbrž srečo. Folk je skuliran, vse se zmenijo. Varnostnikov na žurih (brez glasebenega programa) nismo imeli nikoli. In nikoli ni bilo pizdarij. Če so bile, je bil pa to en in isti folk. Torej sklepam da je problem v folku, ne v varnostnikih. Stari znanci policije, kot jim pravijo na TV. Ampak jim država ne more nič. Brez problema pa zaračuna folku, ker ne prečka ceste na jebeni zebri na cesti, kjer pelje 1 avto na 3 ure!

Ljudje smo si  različni. Nekateri imajo pač potrebo po pozornosti in občutku premoči oz. nedotakljivosti, tu pa je samo napačen pogled dovolj, da dobiš po pički! Največkrat v lokalih. Ampak če bi plačal 100€ bi 2x premislil, preden koga udariš. Sploh pa je treba ločit spore osebne narave in pa tiste, ko se očitno vidi, da folk išče frko. Utruja ljudem, ki jih sploh ne pozna. Ti so problem, ne varnostniki na črno.

Skratka, potem mora nekdo umert, da se vse skupaj da na TV, kjer itak vsi pametujejo, kako ukrepajo in kako pregledujejo in kako vse štima, in da je nadzor in kakšni bi moral bit ukrepi. Ne mi srat!

Enostavno ne more bit vse po zakonu in ne more biti povsod nadzor. Zato, ker je zadaj denar in politika. Nekdo je nekomu vedno nekaj dolžen.

Problem ni v varnostnikih, ki delajo na črno. Problem je v vzgoji otrok.. In nekaterih šolah, ki otroke masovno poneumljajo.

post spremenjen 14.2, ker sem tisti večer, ko sem ga pisal napol spal in je par slovničnih ultra kiksov in stavkov, ki se enostavno ne povezujejo. Tako ljduje ne razumejo, kaj jim hočeš povedat :)

tor, 30.sep.2008 / 16:10

Jeba je s časom.

znacke: sazas  blog 

Yo.
Na "blogu" spet zatišje. Kriza. Recimo, da me base čas, ampak teoreticno sem nehal pisat, ker bo fobija prenovljena. Več slik manj texta. Texta je preveč, blogov je preveč, vsega je preveč. Sploh pa kdo ima čas vse to brat.
V bistvu pa kej prevec novega ni za pisat, ali pač?. No, res je, da mamo novo vlado, in če bi si lahko zbral 3 stvari, bi prosil da:

Se poštima sistem tako, da nekdo ki cel dan leži in se praska po jajcih ne živi bolj luxuzno kot nekdo ki cel dan dela.
Se poštima zadeva SAZAS, ker gre za to stvar tono živcev, časa predvsem pa papirologije..
In seveda zmanjšat davke, da ne bo ena najpogosteje uporabljenih besed "na roko".. pa ne tiča seveda. In če davke plačujemo nekateri, naj jih plačujejo vsi. :p

Nč, grem.
Lejtr.

Nalagam ...
ZNAČKE (sazas)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms