logo

tor, 11.nov.2008 / 17:17

Jebene vinjete.

znacke: vinjete  wtf  slovenija 
Bruselj ni zadovoljen z nami?. Baje, da Evropa ne bi bila zadovoljna z nami, če bi uvedli vinjete z isto ceno za krajši čas. wtf?.

Če bi takoj uvedli enotedenske vinjete, ko je bil še čas in jih dali 2x dražje od polletnih, nebi noben niti pisnl, ker folk trza samo na to, ker krajša od polletne ne obstaja in ne na samo ceno, glede na to, da je rjeka-split cenovno enaka naši polletni vinjeti. Ne pa zdaj, ko smo vsem na očeh dajat isto ceno za polletno in tedensko. Mislim, lol?

Moral sem napisat komentar. Sicer pa vinjeta tako kot pivo. Več naročiš, cenejše je :p.

In wtf je to zdaj z enoletnimi vinjetami in fixnim veljavnim obdobjem?

sob, 7.jun.2008 / 13:28

Nič maščob in živeli boste 150let!

Nič več slanega, mastnega, nič več sladkega, nič več pic in hrenovk, nič več kole, jegrkole in bambusa. Nič čipsa, keksov in kakava. Samo solato in ribe?. Pa čevape in pražen krompr? Mogoče hamburger?. Kurac!
Na enem izmed štantov na Primorskem sejmu mi je Đani zmeril pritisk, cukr in holesterol. Kriza. Holesterol je ok, cuker je visok, prisitk normalno visok. Včeraj sm uletel na gorenjsko in mami povedal situacijo, s katero sem v šubu zvišal še njen tlak. Panika. OK, se strinjam. Zasral sem. Glede na to, da sem 10 let pridno treniral smučanje, par let basketa in v Koper prišel s 63-imi kilami, kjer sem še danes, vaga pa kaže 93 res ni OK.

Jager Cola

Po študentsko..Športa manj, alkohol, lačen si ko pes, ko 1x zjutraj prideš domov in ješ vse kar najdeš, potem do 3h popoldan ne moreš jest, potem itak ni časa, poješ pico ali sendvič v petih minutah in rezultat je tu. 30kil več. Vmes sem sicer tudi plaval, tekel in vse, ampak časa itak ni, še posebej če si na 5h krajih na 1x. A na koncu, ko pogledaš res ni vredno. Ni prav, da se človek zanemari.

Ampak ne mi srat o nekih dijetah in mleku brez maščob, ne srat o nekih shujševalnih tabletah, kremah in sirupih. Ne mi srat o nekih napitkih za presnovo, zdravih jogurtih in ostalemu sranju! Skinite ta balast s TV-ja in ne umivajte ljudem možganov. Koliko je bilo bolnih včasih, ko si požrl korenje direktno z vrta še z zemljo vret in danes, ko ti težijo da ga 10x operi, pazi kaj daš v usta, 10x si umij roke itd itd.

Jejte čokolado, če vam zapaše, na pikniku pejte po dve porcije čevapov, z užitkom spijte pivo in si privoščite toast z dvojnim sirom. Celo življenje se odpovedovat stvarem, da boste živeli 2 leti dlje? Lahko, da jutri ne bo tebe ali mene. Vse, kar je treba pazit je, da se ne zapustiš, da ješ pametno v pravih količinah in da se gibaš. Sj ne da sem zdravnik, ampak tega sranja mi ne bo noben prodajal! Še manj pa ti, ki mi prodajajo jogurtke in napitke brez maščob. Samo umetno sranje in vonj po denarju na račun prestrašenih ljudi!
Jejte vi ribe, zelenjavo, jogurtke in mleko brez maščob s 300€ pokojnine. Koji kurac serjete!

Da preidem k stvari
V bistvu danes pišem tole, ker me zanima, če se kdo spomni pastil, risanke in nanizanke po katerih sprašujem vse po vrsti, pa se jih čisto noben ne spomni. Pastile mislim, da so se imenovale Linamon, spomnim se samo napisa, da priporočajo dve na dan in da so v TV reklami govorili, da 1 pastila vsebuje 2 limoni. Spomnim se tudi, da škatla nikoli ni trajala več kot 1 dan :p. Kar se tiče risanke. Večkrat smo naštevali vse naše stare risanke ampak nikakor se ne morem spomnit, kako se je imenovala risanka v kateri je imel avto, (hrošč se mi zdi) na havbi narisan rdeč srček.

In nanizanka?Nanizanka mislim, da se je imenovala "V slogi je moč". Skratka tam je bil en rocker z daljšimi lasmi, ki je po stanovanju vedno našel 1 teden staro pico.. zunaj na vrti je bil hrošč-kombi.. po bajti pa je skakal še pes, en plešast tip in rockerjeva hčerka. Enostavno ne najdem nič o tem.. ;)

pet, 7.mar.2008 / 13:30

Vinjete so zakon!

znacke: vinjete  wtf 

Ampak ne za tako ceno?Na obali sem že 7 leto. Od doma sem "spizdil" konec leta 2001. Prvi 2 leti sem domov hodil skoraj vsak vikend, zadnje čase 1x do 2x na mesec. Pot domov in nazaj me pride okoli 8 do 9 jurjev. Odkar imam ABC niti ne gledam točne cene.. ampak nekako 3 jurje za bencin in jurja pa pol za cestnino (v eno smer).

prej je bilo lažje.. so se stroški delili, sedaj težko dobim še koga za zraven, več al manj vsi delajo..

Bencin gre itak gor, za vinjete pa ne štekam točno. Če ne bi kupil letne, čeprav jo najbrž bom, bom plačal en dan 11€ oz. 2 jurja pa pou, da grem gor in potem naslednji dan še 11 € da grem še dol..?, tedenska bo najbrž dosti dražja. Se pravi 5 jurjov za to, da se bom vozil po "avtocesti" in recimo da po novem še 7 jurjov za benz.. torej 12 jurjov da grem pogledat starše. Ajej..

Da ne omenjam tega, da ne vem če sem 2x ali 3x prevozil celo avtocesto, brez da bi se vozil med stožci ali pa da bi stal na mestu.


Pa se pelji z vlakom, idiot! :)Koper - Ljubljana - Jesenice v eno smer 12€ (2. razred) 17€ (1. razred) oz. letos se lahko vozim še za 8,5€, ker sem še kao mlad :p. Čas potovanja: 4:59 oz rečmo 5 ur, da ne bomo kot na topšopu. ponavljam 5ur (smo v letu 2008!).
Ko pridem na Jesenice se usedem na bus za Kr Goro. 3,10€ (neumesna: za 1300 SIT sva z Duletom nekaj let nazaj hodila iz Kr Gore na Jesenice v kino in si v trgovini kupla 4 vreče unih legendarnih rdečih smokijev in seveda prišla nazaj.. - če prerečunvate, ne pozabite všteti karte za kino..)
Nekaj prišparaš.. ampak to spet ni to a?.., pa še voziš se 5 ur?

WTF??. Gospodarska rast?, se razvijamo?.. :) ja, nekako moramo prit na standart drugih evropskih držav. Sepravi najprej izenačimo cene izdelkov in storitev, potem folk 5 let strada, gre vmes 2x na ceste in potem se izenačijo še plače. Brez panike!


Nardimo za foro en laičen izračun.
4 članska familija iz Kopra gre na enodnevno smučarijo v Kranjsko Goro.

Zjutraj po sendviče in pijačo: 10€
Bencin za gor 15€
Smučarske karte: 2od + 2otr = 2x29 + 2x18 = 94€
Kosilce za 4: 25€
Bencin za nazaj 15€
Vinjeta 11€
Manjši postane, pijačka 6€

= 176€ za 1 dan smučarije!
s 500€ plače, torej še 324€ za ostalih 30 dni v mesecu!

Če ne prespijo, sepravi brez nočitve..
+ vinjeta za drugi dan
Pa da si privoščijo še kak izlet.. ali pa drsanje za otroke..
Starša mogoče v savno..
Pod pogojem, da imajo vsi svojo smučarsko opremo!
najem..? 40 - 50€ ?

za 1 dan v mesecu! (se pravi morajo z najemnino in vsemi stroški, hrano, raznimi dobrinami in da si kak dan privoščijo kašen priboljšek preživeti še celih 30 dni s 1000€ mesečne plače!!!! - če oba zaslužita 500€).

A je čudno, da folk krade in slepari druge? - Niti ne..

Pa se s prostom kaže na zasebnike, trgovce, vlado.., folk pa životari! In da ne bom samo na eni strani.. folk gara in plačuje še za tiste, ki sem jim ne da delat in doma ležijo in se praskajo po jajcih!..

Zdaj pa naj samo še 1 reče da država ni v kurcu!

Ampak ej!, ni panike! Trgovci bojo zamrznili cene..

tor, 28.avg.2007 / 16:19

Air guitar Champion

znacke: wtf  ne se jebat 
folk res nima kej delat ;)
Skratka, gre za tekmovanje v Airguitar-u - kitarna improvizacija?

ned, 5.avg.2007 / 1:21

Geografski problemi!?: Slovenija - Slovakia

znacke: slovenija  slovakia  wtf 
Slovenija ali Slovakia?Kokrkol, v bistvu sem se spravu pisat tole, ker se mi ne da poslusat kako so ljudje neumni, ker ne vejo kje točno živimo. Nekj časa nazaj sem gledal oddajo, ko so mislim da juznoameričane (nevem tocno, šlo iz spomina) spraševali kdo je toni bler. Za koji k*** bi on mogu vedt kdo je toni? Ga to nardi neumnega? ali nerazgledanega? (tip pa po možnosti na svojem nasadu banan na pamet množi dnevni inkaso, torej najbrž ni blesav?) Ok. notri so bli res eni kiksi, ko je tip Francijo kazal v Avstraliji, ampak OK. O razgledanosti bi se sicer dalo še debatirat, glede na to, da jasno sliko vidi le peščica ljudi (pa še ta neve, kdo komu hodi v zelje), narodu se pa prodaja, tisto kar narod hoče slišat oz. je dobro da slisi.
Enivej.. Gremo še na Slovenijo.. razumem, da je sramotno, da kak funkcionar zamenja Slovenijo za Slovakio, ampak ostali ljudje?.. kot da nima dost svojih problemov, se bo pa on zdj sekiral a je Slovenija a Slovakia?..

Ok, določenih stvari si nekateri res nebi smeli privoščit.. kot je naprimer Googlov pomik Gorice v Italijo. mogoče namerno, kot pravi Jelinčič, ki je po mojem mneju edini oz. eden redkih, ki si upa stegnik jezik, ko gre za vprašanje Slovenije v svetu.
Važno je, da drugim lezemo v rit, da vsake toliko pride kak funkcionar k nam se posmeji v kamero "yes yes.. Slovenia very good.. much improvements, very nice people.." in potem se cel teden po dnevniku govori, da je ta model rekel, da je Slovenija napredovala.. tip pa še ve ne, kje je sploh bil.

Mja, spet sm zašel s teme, skratka.. Google ni edini, ki je falil mejo za nekaj sto metrov, Hansol jo je recimo za nekaj sto kilometrov :), je pa za spremembo falil tudi Hrvaško.. ;)

No, za vse tiste, ki obsojate navadne smrtnike, ki ne ločijo Slovenije od Slovakie, oz. ne vejo kje tocno se nahajamo, tale zemljevid ne bo predstavljal vecjih problemov.. :p. O večini držav vsak dan poslušate na TV.
Nalagam ...
ZNAČKE (wtf)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms