logo

pon, 29.dec.2008 / 8:42

Recesija, recesija, recesija, recesija, kriza..

Kaj ko bi ze 1x nehal gagat od te recesije. Trgovine so polne, folk kupuje oslarije, firme imajo razlog za odpuščanje.. Pri nas pa itak ni panike, saj smo socialna država po naslednji formuli:

Pri koritu postajajo preveč pohlepni in pobirajo preveč, četrtini se ne da delat (ti sicer najbolj jamrajo o recesiji), potem je tu četrtina, ki dela za 400€ in so tiho. Potem so tu dejansko podjetniki in firme, ki dejansko delajo. No tem država z davki pobere pol, da lahko zalaga tiste, ki doma jokajo o recesiji in se praskajo po jajcnih. Zakaj pa ne, če na črno potegneš še 200 € in te boli kurac. Temu se pri nas reče "socianla država". - vzemi tistim ki delajo in daj tistim ki ležijo. In upamo da nova vlada to poštima.

Kakorkoli, jaz vsem želim zdravo 2009, vsak se pač znajde po svoje in tako je prav.
Še čestitka.

pet, 14.nov.2008 / 3:05

Puppetz - Orto Lj

Ravnokar se spravljam spat. Miha (Puppetz) me je spet povabu na njihov kocert. Nazadnje sem bil na Rock Pečicah, danes oz. včeraj v Ljubljanskem Ortu.
Spet hud koncert. Stisnil sem tut nekaj fotk, ki jih vržem gor v naslednjih dneh.

puppetz

Drugače nič novega..
Razen tipa, ki se ti zalima na rit medtem ko na avtocesti cela kolona po levem pasu prehiteva tisto na desnem. In on bi kar šel mimo.. pa blenda pa blenda.. pa koji kurac blendaš, kam naj se ti umaknem, če jih mam še 10 pred sabo, ampak ne, on bi rad šel naprej.. in blenda.. jebatga. kazni se piše samo tistim, ki vozjo 10 čez omejitev.

nimaš kej.

tor, 11.nov.2008 / 17:17

Jebene vinjete.

znacke: vinjete  wtf  slovenija 
Bruselj ni zadovoljen z nami?. Baje, da Evropa ne bi bila zadovoljna z nami, če bi uvedli vinjete z isto ceno za krajši čas. wtf?.

Če bi takoj uvedli enotedenske vinjete, ko je bil še čas in jih dali 2x dražje od polletnih, nebi noben niti pisnl, ker folk trza samo na to, ker krajša od polletne ne obstaja in ne na samo ceno, glede na to, da je rjeka-split cenovno enaka naši polletni vinjeti. Ne pa zdaj, ko smo vsem na očeh dajat isto ceno za polletno in tedensko. Mislim, lol?

Moral sem napisat komentar. Sicer pa vinjeta tako kot pivo. Več naročiš, cenejše je :p.

In wtf je to zdaj z enoletnimi vinjetami in fixnim veljavnim obdobjem?

tor, 14.okt.2008 / 21:37

Po 11h letih brez DC-jev

znacke: DC  speed pub 

Že 2 mesca iščem normalne DC-je (batice seveda) in jih ne najdem. Same neke pisanke, kvadratki in nevem kaj. Enih preprostih nepopisanih, nepokičanih DC-jev nisem dobu ne v Kopru ne v LJ v vseh štacunah.. nevem. 11 let jih kupujem, v skejtarskih časih so bli zakon, zdaj pa tkole..

Jebatga. Sm vzel Etniske. Vem, da ni v navadi, da pišem o sebi, ampak to sm mogu napisat. Ni enih faking normalnih DC-jev več za dobit u slo. Kurac.

Drugo po staremPejdž se dela, slikam manj, ampak bom spet več. Speed laufa, čeprav politika drka, al te nekdo jebe, al ti meče polena pod noge, al te jebe spet nekdo drug.. ampak tko to je pri nas. Zakoni in človeška dobrota je šla u 3pm. Skoraj, da te silijo na socjalno. Sedi doma in bodi tiho, glej reklame, nič ne delaj in plačaj davke.

lejtr.

tor, 30.sep.2008 / 16:10

Jeba je s časom.

znacke: sazas  blog 

Yo.
Na "blogu" spet zatišje. Kriza. Recimo, da me base čas, ampak teoreticno sem nehal pisat, ker bo fobija prenovljena. Več slik manj texta. Texta je preveč, blogov je preveč, vsega je preveč. Sploh pa kdo ima čas vse to brat.
V bistvu pa kej prevec novega ni za pisat, ali pač?. No, res je, da mamo novo vlado, in če bi si lahko zbral 3 stvari, bi prosil da:

Se poštima sistem tako, da nekdo ki cel dan leži in se praska po jajcih ne živi bolj luxuzno kot nekdo ki cel dan dela.
Se poštima zadeva SAZAS, ker gre za to stvar tono živcev, časa predvsem pa papirologije..
In seveda zmanjšat davke, da ne bo ena najpogosteje uporabljenih besed "na roko".. pa ne tiča seveda. In če davke plačujemo nekateri, naj jih plačujejo vsi. :p

Nč, grem.
Lejtr.

pon, 28.jul.2008 / 12:24

Fotopub 2008

znacke: fotopub  novo mesto  rado   

Od 21.7 do 26.7 je v Novem mestu pod okriljem zavoda Lokalpatriot potekal 8 Fotopub. Gre za festival dokumentarne fotografije oz. fotografske delavnice, ki jih vodijo svetovno priznani fotografi. Skratka, huda zadeva in zame nekaj novega, saj gre predvsem za prikazovanje zgodb s pomočjo fotografije in ne slikanje posameznih kadrov oz posameznih motivov brez vsebinske povezave.

Rado novo mesto

Letos sem bil prvič, delavnico sem dobil kot darilo za rojstni dan in sem si jo sprva predstavljal čisto drugače, ampak sem brez besed! Na fotografijo začneš gledati čisto drugače, ustvariš si cel kup povezav in poznanstev, definitivno pa se naučiš veliko novega.
Moj mentor je bil Yann Mingard, res car, predvsem pa mi je bilo všeč to, da so vsi mentorji zelo preprosti in odprti :).

Ostali mentorji: Robert Knoth, Steve Forrest, Chris de Bode, J. B. Russell, Dieter Telemans, Uroš Abram in Uroš Zagožen.

Več o delavnicah in mentorjih najdete na spletni strani fotopuba. Če koga stvar zanima, naj si pogleda spletne strani in fotografije mentorjev, res vredno ogleda.

Glavna tema letošnjega fotopub-a je bila "human footprints". Na to temo je moral vsak izmed tečajnikov sestaviti in predstaviti zgodbo. Moja zgodba je bila "Returning home to Novo mesto". Slikal sem Radota (budalo, ki mi je delavnico podaril), ko se vrne domov v Novo mesto. Kako je vseskupaj izpadlo, si lahko pogledate v galerijah.

To je to. Festival pa priporočam vsem, ki jih zanima fotografija.

Nekaj ostalih zgodb s Fotopuba 2008: Marko Pirc - Cycles
: Peter Geršič - Sisters
: Jošt Franko - Weather matters

ned, 13.jul.2008 / 18:34

Pivo in pivo! pardon, cvetje! 2008 :p

"Jutri se pa res začnem učit", zveni znano? :p Zanimivi stavki. Z enim takim vsako leto začnemo Pivo in cvetje turo. In sicer: "Gremo najprej na eno pivo, pa bomo potem postavli šotor.." in potem je kar na 1x nedelja. No letos smo šotor pozabili doma, ampak saj je isti kurac, itak bi ostal zapakiran.

Letos je bila tura zaradi obveznosti malce skrajšana. Prišli smo šele v petek in ravnokar prišli domov. Sploh pa je bila letos tura bolj pasivna, saj smo se več ali manj zadrževali v bazi (šank z nefiltriranim pivom), kjer smo pridno praznili sod s temnim. Probali smo tudi Tajkuna, nekakšna mešanica med svetlim in temnim pivom, ki so ga vrgli v prodajo. Dobra fora, sploh pa prepoznavna znamka :p. No mimo pa je uletel še pravi tajkun. Sem ga kar pocukal za rokav in ga vprašal če lahko škljocnemo eno fotko. Sploh ni kompliciral, čeprav mi je jasno, da ima slikanja najbrž že poun kurac.

Manc Bosko Srot Goran

V soboto smo si vzeli 1 uro za furat tiste avte in se vozit s tisim prazgodovinskim vrtiljakom. Vsedli smo se en za drugim, trije komadi, ata pa ni hotel zalaufat vrtiljaka in je kar na 1x zginil. Čez 3 min pride nazaj in s sabo privleče še 3 ljudi, ter jih posede nasproti nas in začne nekaj momljati o protiuteži in to, da ne bo kaj narobe. Potem pride tisti moment, ko se userješ.. sem že mislil it dol, ampak je ata že zalaufal.. Skratka, smo preživeli.

Drugače je bilo OK in več al manj po starem. Jep, tudi tisti ki ponavadi na terasi pred mostom za v Laško prodaja Ray Banke na katerih vsakič ugasne čik je bil tam.

Nič, zdaj lahko samo še čakamo na drugo leto :p

sob, 7.jun.2008 / 13:28

Nič maščob in živeli boste 150let!

Nič več slanega, mastnega, nič več sladkega, nič več pic in hrenovk, nič več kole, jegrkole in bambusa. Nič čipsa, keksov in kakava. Samo solato in ribe?. Pa čevape in pražen krompr? Mogoče hamburger?. Kurac!
Na enem izmed štantov na Primorskem sejmu mi je Đani zmeril pritisk, cukr in holesterol. Kriza. Holesterol je ok, cuker je visok, prisitk normalno visok. Včeraj sm uletel na gorenjsko in mami povedal situacijo, s katero sem v šubu zvišal še njen tlak. Panika. OK, se strinjam. Zasral sem. Glede na to, da sem 10 let pridno treniral smučanje, par let basketa in v Koper prišel s 63-imi kilami, kjer sem še danes, vaga pa kaže 93 res ni OK.

Jager Cola

Po študentsko..Športa manj, alkohol, lačen si ko pes, ko 1x zjutraj prideš domov in ješ vse kar najdeš, potem do 3h popoldan ne moreš jest, potem itak ni časa, poješ pico ali sendvič v petih minutah in rezultat je tu. 30kil več. Vmes sem sicer tudi plaval, tekel in vse, ampak časa itak ni, še posebej če si na 5h krajih na 1x. A na koncu, ko pogledaš res ni vredno. Ni prav, da se človek zanemari.

Ampak ne mi srat o nekih dijetah in mleku brez maščob, ne srat o nekih shujševalnih tabletah, kremah in sirupih. Ne mi srat o nekih napitkih za presnovo, zdravih jogurtih in ostalemu sranju! Skinite ta balast s TV-ja in ne umivajte ljudem možganov. Koliko je bilo bolnih včasih, ko si požrl korenje direktno z vrta še z zemljo vret in danes, ko ti težijo da ga 10x operi, pazi kaj daš v usta, 10x si umij roke itd itd.

Jejte čokolado, če vam zapaše, na pikniku pejte po dve porcije čevapov, z užitkom spijte pivo in si privoščite toast z dvojnim sirom. Celo življenje se odpovedovat stvarem, da boste živeli 2 leti dlje? Lahko, da jutri ne bo tebe ali mene. Vse, kar je treba pazit je, da se ne zapustiš, da ješ pametno v pravih količinah in da se gibaš. Sj ne da sem zdravnik, ampak tega sranja mi ne bo noben prodajal! Še manj pa ti, ki mi prodajajo jogurtke in napitke brez maščob. Samo umetno sranje in vonj po denarju na račun prestrašenih ljudi!
Jejte vi ribe, zelenjavo, jogurtke in mleko brez maščob s 300€ pokojnine. Koji kurac serjete!

Da preidem k stvari
V bistvu danes pišem tole, ker me zanima, če se kdo spomni pastil, risanke in nanizanke po katerih sprašujem vse po vrsti, pa se jih čisto noben ne spomni. Pastile mislim, da so se imenovale Linamon, spomnim se samo napisa, da priporočajo dve na dan in da so v TV reklami govorili, da 1 pastila vsebuje 2 limoni. Spomnim se tudi, da škatla nikoli ni trajala več kot 1 dan :p. Kar se tiče risanke. Večkrat smo naštevali vse naše stare risanke ampak nikakor se ne morem spomnit, kako se je imenovala risanka v kateri je imel avto, (hrošč se mi zdi) na havbi narisan rdeč srček.

In nanizanka?Nanizanka mislim, da se je imenovala "V slogi je moč". Skratka tam je bil en rocker z daljšimi lasmi, ki je po stanovanju vedno našel 1 teden staro pico.. zunaj na vrti je bil hrošč-kombi.. po bajti pa je skakal še pes, en plešast tip in rockerjeva hčerka. Enostavno ne najdem nič o tem.. ;)

tor, 27.maj.2008 / 13:09

Religija ali znanost ? ;)

Ne bom razglabljal o temi. Raje kdaj drugič. Si pa enostavno ne morem predstavljati, da ima religija še vedno tako močan vpliv na ljudi, da se zaradi nje koljejo. Najbrž je težko če ti to pumpajo v glavo že od malih nog, ampak nimaš kej. V končni fazi lahko bolj kot religijo krivimo prav človeka, saj si jo je on izmislil, tako, kot si je izmislil denar in ostalo sranje. Ja, sej vem.. razvoj in tehnologija. Bulšit!

In ne, nista me prepričala Pen & Teller s svojimi oddajami in Dawkins s svojim dokumentarcem The root of al evil, ali pa mogoče eden izmed mojih najljubših klipov.
Sam tako razmišljam že od malih nog, razlog, da sem tole sploh napisal, pa je tale kul strip, ki mi ga je zjutraj msg-jal Dule. Znanost proti religiji.

Pa lep dan!

pon, 5.maj.2008 / 14:55

Slovenska selebriti poroka.

znacke: murko  poroka  must see 

Še ena holiwud proroka na slovenski sceni. Ne bom pisal, kaj si o njej mislim jaz. Vidim le, da fant zna privabit nekatere medije, ki so pri nas željni holiwudske wannabe selebriti scene. Teh v zadnjem času ne manjka. In vi se zgražate se nad dogajanjem v Big Brotherju. Smešno.

Le kaj si o tej naši holiwud sceni misli punčka, ki v ozadju drži nevestino obleko. (slika s 24ur.com)

pon, 28.apr.2008 / 11:05

Natove ladje v Kopru

V Kopru je bila nekaj dni Natova flota bojnih ladij. Standing NATO marinetime group 2 oz. Natova stalna pomorska bojna skupina 2. Delujejo kot del Natovih sil za hitro posredovanje. (Nato responce team). Več si lahko preberete tukaj.

Danes baje odplujejo. V petek sem šel mimo in fotkal dve od šestih.
Bojne ladje v Kopru

 

sre, 23.apr.2008 / 12:00

Petarde.net online!

Končno. Petarde so online. So tudi razlog, da me kake 2 tedna ni bilo tukaj. Ne bom rekel, da sem bil zaprt v sobi in html-jal, ampak dela ni bilo malo. Pejdž je sicer še v povojih ampak pridno raste. Dizajn je preprost in "lahek" ;), prav tak, kot sem si ga zamislil. Dela pa se tudi na funkcionalnosti. Motor pejdža pridno piše markz, ta, ki je spisal motor tudi za fobijo.

In kaj sploh so petarde.O petardah sem nekaj že pisal. Idejo sem dobil kake 2 leti nazaj. In sicer o pejdžu, kjer bi ostali v stiku prijatelji iz študentskih časov, ki so ubrali vsak svojo pot. Težko je ostati v stiku. Vsak gre pač po svoje, pa žena pa otroci, služba in položnice.
No, končni izdelek je malo bolj obsežen. Gre za nekak sošal-info portal, kjer se informira predvsem primorske študente o dogajanju na obali, se jih spodbuja k druženju in ustvarjanju. Upam, da stvar zalaufa.

Pisal sem tudi o odhodu iz društva. No, sedaj nam je ratalo narediti čisto svojega. Ljubitelji druženja, držabnih dogodkov in pub-skih šankov :p. Spodbujamo druženje in razbijamo monotonost družbe, ki visi pred TV-jem in hodi na zmenke v novih navideznih svetovih, ki jih je iz dneva v dan več. Saks!
Društvo za aktivno in družabno preživljanje prostega časa Petarde. Pejdž je eden od produktov Petard, kjer pa od naštetega ne bo manjkalo tudi drkanja v glavo tipičnih slovenskih načel - fovšarije in opravljanja.

pet, 28.mar.2008 / 23:48

Copyright lenobe

Kriza. Kopirajt kriza. Še huje kot IRC kriza. Ja, tisti stari IRC, ki so ga zamenjali portali z napol golimi 13-letnicami. Sošal networking kao. Hud profil in čimveč folka v "frend listi". Krep, a o tem kaj drugič.
Gremo nazaj na IRC. Začel sem nekje pri 14h. tam nekje leta 92. Takrat še nisem imel i-neta in sem Duletu pil živce - Jest grem dol v klet za 10 min na IRC, nazaj sem prišel, ko me je prišel sam dol iskat in potem je pizdil zaradi impulzov. Skratka, padu sm not. Bolj kot sam chat me je bolj zanimal sam IRC in njegov sistem delovanja. Kmalu sem vse kar sem se naučil, slišal, prebral spravil tudi na web.
Začel sem na strani takratnega kanala #g-kabel potem pa na fobiji naredil poddomeno in odprl prvo IRCfobijo, kjer je bilo vse moje znanje in včasih neznanje o IRC-u. Pejdž mi je vzel kar nekaj časa, saj je tekstovno kar obsežen, ampak mi je bilo v veselje.

Nekaj dni nazaj sem objavil slike s Portoroške Forma Vive, kjer sem zapisal nekaj podakov o kipcih. Drugi dan sem jih "slišal" od Karin, ker nisem objavil strani, kjer sem te podatke dobil. Podatke sem zasledil nekje na netu in jih zapisal iz glave, če bi direktno kopiral par stavkov, bi do avtorja itak vrgel link. Kmalu sem se spomnil na IRCfobijo :p

Zdaj si pa poglejmo nekaj največjih Copyright lenob, ki so kopirali z IRCfobije :p

Prekopiran odstavekNo, da začnem kar s s prvim modelom, če mu lahko tako rečem. Na prvi pogled gre za neko osebno stran, z nekaj podstranmi, med katerimi najdemo tudi nekaj besed o IRC-u, ki jih je očitno meni nič tebi nič dobesedno prekopiranih s stare IRCfobije. Ugibam, da je to fantova prva spletna stran in je nekaj texta, ki ga je našel enostavno napopal gor. Lagal, bi če bi rekel, da mu zamerim.. bi pa lahko vsaj popravil šumnike, ki mu jih, najbrž zaradi drugega kodiranja, ne kaže prav. Prelen za to? :p.URL: http://www.freewebs.com/rene_petrovic/
Se screenshot za spomin :p, če gre stran k vragu.


Dodal je šumnike.No, tale model je text prekopiral, ampak je textu celo dodal šumnike (pri IRCfobiji šumnikov nisem uporabljal, saj se jih na IRCu ne uporablja, zato je temu podoben tudi pejdž. Če sem iskren, je tole moj pejdž prvi pejdž, kjer šumnike sploh uporabljam, da ne govorim o tem, da sem pri slovi 1x v spis narisal smajlija.) Če se vrnem nazaj. Na tej drugi strani najdemo bolj ali manj tekste o IRC-u. Nekaj jih je model sicer spisal sam, ampak večina je še vedno prekopirana z IRCfobije.
kopija kopijaUrl: http://spletnastran.freehostia.com/

Na prvi sliki prekopiran text o IRC-u še s stare IRCfobije. No druga slika kaže prekopiran text s podstrani "users". Tale model, ne samo da je dodal šumnike, ampaj je prekopiran text celo preletel. Če pogledate nad osvetlejn predel texta se vidi, da je domeno irc.fobija.net zamenjal z drugo, ampak, ker je text očitno preletel površno je spodaj (v osvetljenem delu) to pozabil :p - kaka lenoba


Dodal je literaturo.No, tale model se lahko pohvali z naslovi spletnih strani, kjer je podatke za svojo stran tudi dobil. Stran je podobna tisti prejšnji in glede na podobnost popravljenih podatkov je najbrž tale model kopiral od tistega zgoraj oz. obratno.kopija kopija
Url: http://imasta.googlepages.com/

Na prvi sliki prekopirana zgodovina na drugi pa famozna literatura na kateri na žalost ni IRCfobije, pa čeprav je 3/4 pejdža prekopiranega prav od tam. No, tudi če je tale model text kopiral s tiste zgornje ali katere druge strani, jo v literaturi na žalost ni. frajer :p, pa še len povrhu.


Jebeš kopiranje.No, ta je ena najstarejših in ena najbolj izvirnih kopij stare IRCfobije. Zakaj bi tekst sploh kopiral, če lahko enostavno skopiraš kar cel page. No, tale model, če mu lahko tako rečem je enostavno skopiral cel page in enostavno zamenjal samo glavo pejdža.
jebeno. Pejdža "na žalost" ni več, sem si pa takrat seveda shranil screen.


Copy-Paste rulz.No, zadnji model pa je članke z IRCfobiji enostavno kopiral in jih objavljal na pejdžu Ircanje.net. Pejdž, ki je bil reklamiran kot prvi slovenski IRC pejdž, pa to ni bil, je prišel kako leto za IRCfobijo.
Ircanje.net je bila ql stran o IRC-u, ki je delovala kot nekak social-forum za razliko od IRCfobije, ki je bolj arhivsko-informativna. Nekaj časa po njenem odptju je malce zaspala, kasneje pa zamenjala lastnika. Nazadnje je zanjo skrbel tip na IRCnetu znan kot "quote". Domena je čez nekaj časa nehala delovati, stran pa je bila kasneje dostopna na URL-ju ircanje.org, ki prav tako ne obstaja več. Nazadnje je delovala na domeni ircanje.info, kjer pa trenutno na žalost ni nič.
Nažalost nisem našel nobenega originalnega screenshota, kjer je ta famozni model kopiral članke z ircfobije, zato sem pobrskal po waybackmachnie - internetnemu arhivu.
kopija

No na prvi sliki je model, ki je kopiral članke s prve IRCfobije in jih objavljal pod svojim imenom - frajer. Ko je objavil že za celo knjigo člankov, mi je rahlo stopil na živc, zato sem pisal adminu, ki je člankom dodal pripis (2 in 3 slika) in zamenjal avtorja.

Prva slika je screenshot iz waybackmachine arhiva za IRCanje.net. Lahko si pogledate še ostale arhive za ta pejdž. Na žalost (ne vem zakaj) ni slik, se pa delček dizajna tega pejdža vidi na 2. in 3. sliki.

Ko sm prvič zagledal te pejdže, sem sam pri sebi pol minute klel, potem sem se umiril. Jebatga. Zmotilo me je predvsem zato, ker teh stvari nisem pisal 10 minut. Ni mi sicer jasno, kako si lahko nekdo pripisuje avtorstvo stvari, ki je ni naredil, ampak OK. Te stvari mi grejo res na kurac. Pa ne zato, ker se je nek tip v puberteti hvalil z mojimi "članki", ampak zato, ker nekateri na tuj račun pobirajo življenske nagrade in bogatijo. Podlo.
A je res tako težko omenit avtorja ali pa vržt nekam en link?


Še par linkov..Prva IRCfobija (s katere je večina prekopiranih člankov)
Druga IRCfobija
Zadnja IRCfobija
#g-kabel @ IRCnet - eden bolj popularnih gorenjskih IRCnetkanalov
#g-kabel @IRCnet - 2 verzija pejdza.
#pendrek @ IRCnet - legendarni kanal Pendrek!.

tor, 25.mar.2008 / 23:50

Priprave na olimpijske igre - Peking 08

znacke: peking  nimportequi 
Car :D
tor, 25.mar.2008 / 17:54

Joško Joras je očitno trn v peti njim in vam.

V bistvu mi ta debata o tej meji že pošteno hodi na jetra. Koji kurac je zdaj s to zemljo?. Je naša ali je njihova?. Teoretično ni od nikogar, ker ne vem od kdaj in kako so si ljudje začeli lastit zemljo, ampak OK.

Skratka spet en politični pasulj, ki ga itak dodatno začinijo mediji. Kdo spet komu hodi v zelje in kdo ima od tega korist?. Kdo je spet komu kaj obljubil in kdo je komu kaj dolžan?. Kdo komu leze v rit.
Kaj poslušam vsak dan o neki suverenosti.. demokraciji in človekovih pravicah.., borbi za male ljudi in nevem kaj. Dejte nehat nategovat ljudi. In vi in oni.

Folk gre s strahom v Srbijo, zdaj bo šel s strahom še na Hrvaško?

V bistvu me bolj zanima, kaj bi bilo, če Joras nebi živel tam. Če nebi nihče tako glasno opozarjal na ta problem? Če vse tiho bi bilo. Bi bili odnosi boljši? Kje bi bili sedaj mejniki? V Seči? Zakaj pa ne..

Tukej mate eno lepo iz Seče. Sem šel par dni nazaj na potep, za 1x še brez pasporta.

Seca - Kanal

Ironično je sicer, da sem po mami hrvat. Ampak to je pač to. Ironično. Ironično je tudi to, da se za zemlo ponavadi kregata 2 slovenca - soseda.

V pa Afriki stradajo. Za južno sm dobu pohanga purana.

ned, 9.mar.2008 / 17:17

Zakaj si zatiskam oči?

znacke: kriza 
V službi je bilo res naporno. Rabil sem oddih, sprostitev... Spakiral sem vrečke in se odpravil za en teden v švicarske alpe. Na poti sem srečal starca, se zaklepetal in kmalu sva spraznila vso zalogo medice. Ker še nisem bil tako daleč stran, sem se obrnil proti domu po novo zalogo. Domov sem prišel v poznih urah. Odklenil sem vrata in zavohal cigaretni dim. Stopil sem do sobe, pogledal na mizo in obnemel.
Najmlajšo Zofko sem sicer sumil, ker je v kopalnici že parkrat vleklo po dimu, ampak Štefka in Žon-Pate. Srce mi je razbijalo. To, da sem soseda zalotil na Štefki, me sploh ni tako bolelo, kot to, da si je Žon-Pate zvil bel list miru, ki sem ga dobil od vrača V Apačih in z njim..

Ves ta čas sem si zatiskal oči: Oni pa že niso taki.., sosedovi že, ma ne moji. Vse jim kupim, vse jim dam! Nič, vzel sem še par litrov medice, jim pustil še par sto evrov in šel v švicarske alpe.Dragi starši, niso samo sosedovi taki. Odpret oči..

ned, 9.mar.2008 / 15:56

Matrix stuff.

znacke: matrix 
Sem slučajno naletu na star muwi na utjubu - Matrix Pingpong ;). Skratka ql zadeva. 2 tipa špilata ping pong, celo sceno pa uporavljajo tipi oblečeni v črna oblačila in se tako zlijejo z ozadjem. Nisem pa vedel, da so kasneje prišli še drugi: Matrix food fight, Matrix karate, Matrix futbol, vem samo še za Maria. Linki spodej.

Skratka vredno ogleda ;)

Matrix Pingpong

Matrix food fight


Matrix karate

Matrix fuzbal

Matrix fuzbal 2

Super Mario

:D

sob, 8.mar.2008 / 4:34

Ful dobri sendviči!

Lakota me daje, zdj bi pasal ornk sendvič.. pa sem se spomnil na tole.. Pivo in cvetje 2005. Dobra fora, ker vsak gleda in si misli, lej budale, k so narobe napisal.. ampak v bistvu se ustaviš, prebereš, kupiš.. :p svaka čast! ;) Vi bi pa filme sinhroniziral.. c c c :DGrem spat.. :D

sob, 8.mar.2008 / 4:31

Živali, ljudje.. živali?

znacke: živali  smetnjak 

Ko se tko radi ločimo od živali ;):D

pet, 7.mar.2008 / 13:30

Vinjete so zakon!

znacke: vinjete  wtf 

Ampak ne za tako ceno?Na obali sem že 7 leto. Od doma sem "spizdil" konec leta 2001. Prvi 2 leti sem domov hodil skoraj vsak vikend, zadnje čase 1x do 2x na mesec. Pot domov in nazaj me pride okoli 8 do 9 jurjev. Odkar imam ABC niti ne gledam točne cene.. ampak nekako 3 jurje za bencin in jurja pa pol za cestnino (v eno smer).

prej je bilo lažje.. so se stroški delili, sedaj težko dobim še koga za zraven, več al manj vsi delajo..

Bencin gre itak gor, za vinjete pa ne štekam točno. Če ne bi kupil letne, čeprav jo najbrž bom, bom plačal en dan 11€ oz. 2 jurja pa pou, da grem gor in potem naslednji dan še 11 € da grem še dol..?, tedenska bo najbrž dosti dražja. Se pravi 5 jurjov za to, da se bom vozil po "avtocesti" in recimo da po novem še 7 jurjov za benz.. torej 12 jurjov da grem pogledat starše. Ajej..

Da ne omenjam tega, da ne vem če sem 2x ali 3x prevozil celo avtocesto, brez da bi se vozil med stožci ali pa da bi stal na mestu.


Pa se pelji z vlakom, idiot! :)Koper - Ljubljana - Jesenice v eno smer 12€ (2. razred) 17€ (1. razred) oz. letos se lahko vozim še za 8,5€, ker sem še kao mlad :p. Čas potovanja: 4:59 oz rečmo 5 ur, da ne bomo kot na topšopu. ponavljam 5ur (smo v letu 2008!).
Ko pridem na Jesenice se usedem na bus za Kr Goro. 3,10€ (neumesna: za 1300 SIT sva z Duletom nekaj let nazaj hodila iz Kr Gore na Jesenice v kino in si v trgovini kupla 4 vreče unih legendarnih rdečih smokijev in seveda prišla nazaj.. - če prerečunvate, ne pozabite všteti karte za kino..)
Nekaj prišparaš.. ampak to spet ni to a?.., pa še voziš se 5 ur?

WTF??. Gospodarska rast?, se razvijamo?.. :) ja, nekako moramo prit na standart drugih evropskih držav. Sepravi najprej izenačimo cene izdelkov in storitev, potem folk 5 let strada, gre vmes 2x na ceste in potem se izenačijo še plače. Brez panike!


Nardimo za foro en laičen izračun.
4 članska familija iz Kopra gre na enodnevno smučarijo v Kranjsko Goro.

Zjutraj po sendviče in pijačo: 10€
Bencin za gor 15€
Smučarske karte: 2od + 2otr = 2x29 + 2x18 = 94€
Kosilce za 4: 25€
Bencin za nazaj 15€
Vinjeta 11€
Manjši postane, pijačka 6€

= 176€ za 1 dan smučarije!
s 500€ plače, torej še 324€ za ostalih 30 dni v mesecu!

Če ne prespijo, sepravi brez nočitve..
+ vinjeta za drugi dan
Pa da si privoščijo še kak izlet.. ali pa drsanje za otroke..
Starša mogoče v savno..
Pod pogojem, da imajo vsi svojo smučarsko opremo!
najem..? 40 - 50€ ?

za 1 dan v mesecu! (se pravi morajo z najemnino in vsemi stroški, hrano, raznimi dobrinami in da si kak dan privoščijo kašen priboljšek preživeti še celih 30 dni s 1000€ mesečne plače!!!! - če oba zaslužita 500€).

A je čudno, da folk krade in slepari druge? - Niti ne..

Pa se s prostom kaže na zasebnike, trgovce, vlado.., folk pa životari! In da ne bom samo na eni strani.. folk gara in plačuje še za tiste, ki sem jim ne da delat in doma ležijo in se praskajo po jajcih!..

Zdaj pa naj samo še 1 reče da država ni v kurcu!

Ampak ej!, ni panike! Trgovci bojo zamrznili cene..

sre, 5.mar.2008 / 13:18

Nadležni prodajalci po telefonu

Kako se rešit prodajalcev prek telefona. Kruta ;)

sre, 5.mar.2008 / 9:43

Nightwish - Wishmaster | zgrešena besedila ;)

znacke: nightwish  lyrics 
Nightwish spet igrali v Ljubljani. Nazadnje sem bil na njihovem koncertu v Križankah mislim da leta 2005, sicer sem bil malo razočaran, saj so pretežno igrali komede s takratnega najnovejsega albuma "Once". Veliko bolj so me tisto leto v križankah navdušili KORNi :)

Bolj so mi všeč starii komadi, ki sem jih najbrž zamudil na tem koncertu v Hali Tivoli, saj me tam ni bilo, kurc!. Tokrat so špilali že z novo pevko Anette, sam pa sem jih bolj vajen s prejšnjo pevko Tarjo.

No, Tarja ima lep operni glas in včasih je njeno petje vsaj meni težko razumljivo.. Hitro zamenjaš besedo ali stavek, če besedila ne poznaš ;) 2 primera narobe slišanih besedil mate spodaj ;). Seveda gre za zajebancijo..

Nightwish - Wishmaster: Originalna besedilaZgrešena besedila ;)
in druga verzija..

tor, 4.mar.2008 / 17:48

Zima spet v pizdi!

znacke: kr gora  zima 

Včeraj je bla panika! Pol slovenije bo pod snegom, pa kurac!, nč od tega!.. Tele podnebne spremembe pomoje spet niso tok s trte zvite.. čeprav se mogoče mal pretirava.. ampak dejansko so zime brez snega.. medtem ko se že julija na vrhu karavank sm in tja usuje kak sneg..

Jutro je bilo sicer čisto za spat.., tkole je blo zjutraj v Kopru.
Doma v Kr. Gori sicer ne vem kako je, ampak baje da za 1x se ni neke panike.. Sm mal pobrskal po disku in najdu par slik zadnje dobre zime.. Te so iz 2005 (nov).

Kranjska Gora nov 2005Avto v snegu
Fotrov avto sm kidal 2 ure..

Avto v snegu (Kranjska Gora)
Tale črna pika je ogledalo od avta..

Avto v snegu
Tu so že mal splužli.. mal je zajebano, ko ti narine sneg v avto.. in to je treba skidat takoj, ker če to zmrzne.. ajej :p

Upejmo, da se čimprej taka zima ponovi, ker nekateri od nje živijo..

tor, 4.mar.2008 / 11:15

Pajkova mreža na armaturki ;)

znacke: pajkova mreža  clio 
V eni izmed mojih blodenj na prvi strani, sem 1x vrgel sliko mreže, ki si jo je na armaturki čez noč spletel pajek, ki sem ga poimenoval Vinko.

Slika, zatemnjena z veliko kontrasta.. in ker me je že dosti ljudi vprašalo če je zmontirana, dam tle še 2 slike.. Skratka, pajek z imenom Vinko si je res čez noč uštimal mrežo, ki pa sem jo pač zjebal.. ;)Vinko je car! ;)

tor, 4.mar.2008 / 10:56

Vedno prosto parkirišče ;)

Včeraj sem nekaj štdiral.. pa sem se spomnil na tole sliko s Trojan. .:) Tale je ratala že kako leto nazaj, ko smo šli na strokovno ekskurzijo v Pivovarno Laško ;)

Skartka, če greste na Trojane po krofe, vam ni treba skrbeti, kje boste parkirali :D


Stipe & Hep

ned, 2.mar.2008 / 20:57

Reklama za čokolado - Give a bit of Mmmh to me

Lih gledam "As ti tut not padu".. pa je bla vmes spet tista reklama za čokolado. Vrtela se je že nekaj časa nazaj in spominim se, da je bilo kasneje velko povpraševanje po tem komadu po chatih in forumih.. ;)


No ce kdo slucajno se ni nasel.. Amanda Lear - Enigma (Give a bit od Mmmh to me)

 

 

ned, 2.mar.2008 / 17:46

Pločevinka se skrči pod tlakom zraka

znacke: dule  pločevinka 
No tkole zgleda ko frendu Duletu rata dolgčas..Ga citiram:V pločevinki sva zavrela čisto malo vode, tako da je bila pločevinka polna hlapov vode. Nato sva jo na hitro obrnila in položila v mrzlo vodo, para vode se je v trenutku spremenila nazaj v tekočino in s tem zavzela precej manj prostora kot hlapi prej. "Prazen prostor", ki so ga prej zavzemali hlapi, je bil takoj zapolnjen s pločevinko, ki se je skrčila pod tlakom naše atmosfere.

sob, 1.mar.2008 / 20:53

Stojalo za fotič

znacke: stojalo  rojstni dan 
V bistvu se je sreda zavlekla še na četrtek, četrtek pa na petek..rojstni dan je pač rojstni dan... In v petek so me nekateri res lepo presenetli..:p :).. skratka hvala za darilo!

tle pa ena probna slikca z mojim stojalom za fotic. Si mi ga ne bo treba vec sposojat ;)

sob, 1.mar.2008 / 19:56

Radio Capris - nateg za rojstni dan

V sredo smo mel po dolgem času spet eno turjeno ala TOurDeKoper, ko smo si na faxu kak dan vzeli fraj in sli od gostilne do gostilne.. Lepo je bilo, ko se je spet zbrala stara družba.., zadnje čase bolj redko "zaglavimo".. ker je pač zjutraj treba v službo :).

Čet sm preležal v postlji, slab.. in zjutraj, ko sem še prihajal k sebi me pokliče nek tip, in mi reče da sm sprejet na avdicijo za snemat reklamo za novo podobo Laškega piva.., seveda je bil nateg za rojstni dan, ki mi ga je uštimala Lara.., frendica, ki dela na Radiu Capris.

Ji vrnem dvojno.. :)

posnetek.

sob, 1.mar.2008 / 19:49

Oddajajo na črno! ;)

znacke: slovenija 
Ampak nisem vedel, da so v krajih, kjer sem odrascal britanci kupli apartmaje in jih oddajajo na crno? ;).  Pa dejte no,  pol ljudi oddaja na črno, ampak jih je blo očitno treba prijavt.. ta slovenska nevoščljivost.. :p. Britanci se pa zdj delajo francoze :D

OK.. in kazen? Baje, da 200€ ;). Kolko me že pride če na poti v trgovino prekoračim za 10km/h.. in v trgovini kupim 3l mleka in kruh? 200€?.. bo nekje tam a? ;)

banda lopovska!

sre, 20.feb.2008 / 20:57

Med tekmo NE točimo alkohola!

znacke: speed pub  zakoni 

Med tekmo ni alkohola! Sedim v Speedovem skladišču in se čudim, čeprav stvar o kateri razmišljam po eni strani razumem. Pravkar se v dvorani odvija rokometna tekma med Celjem PL in koprskim Cimosom.
Folk bi rad pil pivo, a jim ga ne damo, kakšni prasci. Folk se zgraža, jebe mater osebju v šanku.. in potem jih pride še 10, in potem je treba še desetim razlagat, da med tekmo ne smemo točit alkohola. Nekateri še parkrat probajo (pa daj samo eno, pa daj pod šankom..), drugi se obrnejo in grejo drugam po pivo, tretji pa nam jebejo vse po spisku..

Po 12. členu ZOPA (Zakon o omejevanju porabe alkohola) eno uro pred tekmo in med tekmo ne smemo točit alkohola. Sicer so tu spet igrice, ker smo ločen prostor v dvorani. Tudi če zaklenemo vrata, ki vodijo na hodnik dvorane ni dovolj.. Skratka na tem področju je ena velika luknja, saj veste, eni se sklicujejo na to, drugi na to.. potem vsak interpretira zakon v svoj prid.. skratka, tudi če pridete na pico in bi ob njej radi spili eno mrzlo pivo, vam ga ne smemo dati, ker se odvija športna prireditev.

Vsak si najbrž predstavlja oz. je že kdaj doživel vzdušje na takih tekmah, še posebej če se zmaguje in če ob golih začne šopat "Na golico". In potem pride polčas, folk bi rad spil pivo.. ampak NE, folk ne sme spit enega jebenega piva na račun neke alkoholne prohibicije, ki itak ne deluje! Folk še vedno vozi pijan, še vedno izvaja teror nad partnerji in otroci.. in se ga nasekava, tako kot so se ga nasekavali in pesniki in pisatelji in športniki in vsi drugi že od prazgodovine..

Ne me narobe razumet. Jest vem da oni nebi radi, da folk razgraja, da se vinjeni derejo na tribunah in da delajo pizdarije, a to se da rešit na čisto drugačen način. Ampak kaj ko se pri nas vse rešuje s prepovedmi! Isti kurac kot to, da po 9h ne moreš kupit alkohola.

če se ga bo kdo hotel napit, se ga bo napil, pa če mu zaprete štacune že ob 5h!. Narod se jebe v glavo z nekimi prepovedmi.. Alhkohol ni kriv, da folk pijan na cestah ubija druge ljudi, da je folk agresiven in da se ne zna kontrolirat. Pamet je kriva, dragi moji, pamet! Ma kaj ko opažam da nekateri starši nimajo časa vzgajat svojih otrok. (Moj že ni tak) in potem so krive gostilne, ker se tam prodaja alkohol. "Glej, da ne boš pijanec, kot ostali, tukaj imaš 10 jurjov, jaz grem k frizerju in pridem 1x zvečer.." mali pa že 3 leta puši dzoint, ker se z njim noben ne ukvarja.

Skratka..Tekme je ravno konec in zdaj se ga lahko vsi nasujejo do amena! alkaj? In potem se najde še kak biser, ki pravi "joj teli gostinci, samo na zaslužek gledajo!" Če bi pri nas gledali na zaslužek, potem ne bi prodajali pira v flaši za 1,70€ ampak bi ga med tekmo nabili na 2,5€, ne?

No in zdj še varnostniki nočejo varovati lokalov.. jebemti gostinstvo v sloveniji in ta zaslužek, ko te vsi jebejo v glavo. Ne smeš to, ne smeš to, ne to, ne ono! Koji kurac folk sploh dela! Pri nas se splača samo krast miljone ali pa živet od socialne.. vse drugo je en kurac!

sre, 20.feb.2008 / 18:23

Frozen Grand Central (New York)

znacke: grand central 
Na največji (glede na perone) oz. eni izmed največjih železniških postaj na svetu Grand Central Terminal se je 200 improvizatorjev ob istem času zamrznilo za 5 min. Ljudem ni bilo nič jasno.
Dnevno Grand Central baje prebavi tudi čez pol milijona ljudi.

sre, 20.feb.2008 / 18:02

ooedo no hikeshi Deep Purple - Smoke on the Water

znacke: deep purple 

Zanimiva izvedba Smoke on the water od Deep Purplov ;)

 

tor, 19.feb.2008 / 10:12

History of evil

znacke: must see 
Animiran filmcek o zlu v zahodni civilizaciji, vse od atnicne grcije do danes.. .)

čet, 31.jan.2008 / 17:12

Laško spet z novo flaško?

znacke: laško 

čet 31.1. ob 11hDanes okoli 11h pridem v dnenvo sobo, kjer na šanku zagledam slikico z novo podobo Laškega piva. Najprej sem mislil, da gre za kakšno promocijsko sceno, ampak ne. Laško bo na frišno preoblecen.

"Zlatorog dlako menja, piva nikdar" je geslo, ki sem ga zasledil na brošurah. Res je že parkrat dlako menjal.., odkar ga pijem sam je menjal že 4, pa niti nisem tolko star ;) Sicer bi za eno menjavo lahko rekli, da je menjal bolj okostje kot dlako. Prav tako bi lahko rekli, da sem velik ljubitelj tega piva, čeprav mama nerada posluša, da pijem pivo (baje negativno učinkuje na obseg mojega pasu) se ga kar redno poslužujem. Na laško prisegam že kar nekaj let, čeprav je moj oče zvest pivec rdečega Uniona. Ja.., in še danes mi ga ni ratalo prepričat.

Iščem staro flasoDoma imam kar lepo zbirko flaš (čeprav mi je tista moja prva, še s starim okostjem, ki jo lahko vidite tudi v Petelinjem zajtrku, šla po gobe, nove pa enostavno ne dobim :\ ).
Na "Pivo in cvetje" smo redni gostje, no pa tudi v lokalu ga uspešno promoviramo in moram reči, da kar gre, še posebej točeno, po katerem smo še posebej znani, saj se redno obrača, kar seveda pomeni da je kvalitetno :p.

Zadnje čase sicer precej berem in poslusam kritike, čes da je slabše, da je receptura druga.. Nevem, meni se zdi isto, če je pa tako, kot pred 10-timi leti pa res nebi vedel..

Skratka to je to.. čez par let, ko bojo naši strokovnjaki iskali nov simbol za našo drzavo, naj pomislijo tudi na zlatoroga, ki vsekakor združuje kar precej slovencev.. ;). Ja.. ustna reklama je najboljša reklama in čeprav sem velik ljubitelj se mi izjave kot so "Pijem laško ščijem union" zdijo otročje.. .) Vsak naj pač pije, kar mu paše. Pičim zdej.. en kup dela..


samo še par slikic pripopam..

zzzz

tor, 22.jan.2008 / 17:11

Kitajska trgovina s krznom.

znacke: krzno 
Za vse damice zeljne kozuhov.

Filmcek, ki je ze nekaj casa nazaj obkrozil svet. Je najbrz le eden izmed mnogih drugih prizorov, ki (na zalost) niso posneti.

Nalagam ...
OBDOBJE (0. 2008)
pon, 29 december 2008Recesija, recesija, recesija, reces ... pet, 14 november 2008Puppetz - Orto Lj tor, 11 november 2008Jebene vinjete. tor, 14 oktober 2008Po 11h letih brez DC-jev tor, 30 september 2008Jeba je s časom. pon, 28 julij 2008Fotopub 2008 ned, 13 julij 2008Pivo in pivo! pardon, cvetje! 2008 :p sob, 7 junij 2008Nič maščob in živeli boste 150let! tor, 27 maj 2008Religija ali znanost ? ;) pon, 5 maj 2008Slovenska selebriti poroka. pon, 28 april 2008Natove ladje v Kopru sre, 23 april 2008Petarde.net online! pet, 28 marec 2008Copyright lenobe tor, 25 marec 2008Priprave na olimpijske igre - Peking 08 tor, 25 marec 2008Joško Joras je očitno trn v peti ... ned, 9 marec 2008Zakaj si zatiskam oči? ned, 9 marec 2008Matrix stuff. sob, 8 marec 2008Ful dobri sendviči! sob, 8 marec 2008Živali, ljudje.. živali? pet, 7 marec 2008Vinjete so zakon! sre, 5 marec 2008Nadležni prodajalci po telefonu sre, 5 marec 2008Nightwish - Wishmaster | zgrešena ... tor, 4 marec 2008Zima spet v pizdi! tor, 4 marec 2008Pajkova mreža na armaturki ;) tor, 4 marec 2008Vedno prosto parkirišče ;) ned, 2 marec 2008Reklama za čokolado - Give a bit o ... ned, 2 marec 2008Pločevinka se skrči pod tlakom zraka sob, 1 marec 2008Stojalo za fotič sob, 1 marec 2008Radio Capris - nateg za rojstni dan sob, 1 marec 2008Oddajajo na črno! ;) sre, 20 februar 2008Med tekmo NE točimo alkohola! sre, 20 februar 2008Frozen Grand Central (New York) sre, 20 februar 2008ooedo no hikeshi Deep Purple - Smok ... tor, 19 februar 2008History of evil čet, 31 januar 2008Laško spet z novo flaško? tor, 22 januar 2008Kitajska trgovina s krznom.
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
dec (1) nov (2) okt (1) sep (1) jul (2) jun (1) maj (2) apr (2) mar (18) feb (4) jan (2)
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms