logo

sob, 31.jan.2009 / 17:05

WC spet demoliran!

Danes zjutraj sem se nasmejal. Skoraj do solz. Vsakič ko po kaki žurki stopim v WC-je vem da bo raztur. No tudi danes ni bilo drugače. Karin, Biba in Goran so včeraj praznovali rojstni dan. Dobra fešta, teh v Speed-u itak ne manjka :p. Sicer pa med vikendi res redko zažuram, ker je že čez teden prehudo in pride vikend prav za počivat.

Da se vrnem na WC-je. Včasih ni potrebna niti žurka, da so WCji razsuti. Razumem da je svinjsko, ampak da se sesuje kotličke, desko in njen pokrov skoraj vsak teden, tega pa res ne štekam. Speed je znan predvsem po domačem vzdušju in nezateženem folku, ki nima potrebe po kakršnem koli dokazovanju, zato me zadeva toliko bolj čudi. Se pa itak vedno najde nekdo.. tako, kot povsod.

Skratka, dostikrat sem se spraševal, na kakšen način ščiješ oz. serješ, da zdemoliraš celotno školjko, če seveda ne gre za namerno škodo. Kolega mi je sicer namignil s teroijo o sranju z nogami na deski. Sam tega še nisem prakticiral, ponavadi vzamem papir in obrišem dilo, tako pa namesto tega stopiš z nogami na dilo in serješ v počepu. Moram probat. To bi mogoče lahko bil razlog, saj se dila sčasoma zmaje in gre po gobe.

In kaj me je danes nasmejalo?. Vstopim v WC in grem do kotlička, ponavadi pizdim, ko so po stenah zrisani "grafiti". Če bi bili vsaj estetski, potem bi za dobre umetnine častil pivo, tako pa so ponavadi le z levo roko napisani vzdevki.. Skratka, na plastiki za potegnit vodo piše STOP, in zraven je nekdo napisal "hammer time". Padem v smeh. Mogoče se nekomu ne zdi nič posebnega, ampak meni je bilo smešno. Isto sekundo sem se spomnil na undercover policaja v White chicks in se še bolj nasmejal.

Hammer time WC

In če do konca pokomentiram razsute WC-je. Zanimivo je da je ženski vedno bolj razsut kot moški, in da je treba zaradi ženskega skoraj vsak mesec klicat komunalo da spuca cevi. Notri pa vrečke, vložki in še marsikaj.

Še prvi del iz White chicks. Vreden ogleda vsaj prvih 6 minut.

pet, 30.jan.2009 / 14:20

London, day 2

Prva noč v hostlu brez pripomb. Markz in Denis sicer kao nista spala, ker je folk stalno uletaval v kopalnico, ki je bila na koncu hodnika, ampak pustmo to. Še to, tistih 20 funtov na noč smo dali za svojo sobo s svojo kopalnico in smo zasedli 3 od 4 postelj. Če bi bili 4-je bi bil strošek toliko manjši.

Zjutraj se odpravimo do AppleStore na Regent street-u. Tam se vse odpira bolj pozno (kake 9h -10h). Poleg nas stoji dokaj stara suhljasta gospa z Apple vrečko v roki in čaka da se odpre trgovina. V trgovini kakih 60 prodajalcev. Le za koga, se sprašujemo?. No, to smo ugotovili naslednji dan okoli 3h popoldan. Vrste pri blagajnah lahko primerjamo z našimi vrstami za jutranji kruh. Noro. Tudi na ulici redko srečaš koga brez Ipoda..

No, potem smo spet lutali po ulicah, se peljali s subom v vse možne smeri in spet lutali po ulicah (vmes spili kako pivo). Popoldan smo se zbasali do Hyde parka, pa v National portrait gallery, kjer smo si hoteli ogledat razstavo Annie Leibovitz, pa si je nismo, je pa Markz itak kupil knjigo. Zvečer smo šli pogledat Tower bridge in potem vsi zjebani počasi nazaj na Great Portland Street. Tam se vstavimo v Albany Pub-u pojemo hamburger, spijemo pivo ali 2 in gremo do hostla. Na pivo. Potem spat..
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnull
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnull

čet, 29.jan.2009 / 13:21

London, day 1

Markz-u crkne laptop in tako pristanemo v Londonu. Pač je hotel po MAC-a ampak je med tem že popravil star laptop, karte za letalo so bile že kupljene in jebatga, smo šli gor. No, da takoj razbijem teorije o dragem Londonu.

Spali smo v luxuznem hostlu v centru Londona za 20 funtov na noč, v centru Londona pili pivo za 3 funte in dobro jedli od 6 do 10 funtov, kar je isto kot pri nas. Res je, da je funt padel, ampak to zdj nima veze.
Sploh pa, da ne pozabim omenit, da za 3 funte dobiš (angleški) pint piva, kar znese 5,68 dcl.

V Londonu sem bil prvič. Nasploh sem z letalom letel prvič. V nedeljo popoldan smo pristali na Stansted-u, nato z busom do Liverpool Streeta od tam peš v hostel. Se razpakirali in šli do Oxford streeta. Tam nas začne dajat žeja, zato se zbašemo v Pub (v čajna tawn-u), kjer naročimo 3 pinte. Opazimo, da smo v pubu sami tipi in se v hecu nasmejemo.. "Kot da smo v gay pubu". No po 10 min ugotovimo, da dejasnko smo v gay-pub-u. V miru spijemo pivo in počasi do hostla. Več v drugem postu.

Par fotk s prvega dneva.
nullnullnullnull
nullnullnullnull

čet, 29.jan.2009 / 12:57

Camden girl

znacke: camden  london 
Medtem ko je Denisa fehtala za čik, sem jo vprašal, če jo lahko slikam.

Imena ne vem, Camden, London.
null

sob, 24.jan.2009 / 23:46

Eliksir te vseka!

znacke: laško  eliksir  pivo 
Ostal sem doma in se ga skoraj nasekal. En projektek s Petardami je šel danes po zlu, pa se sem ostal doma, žejen ko sam satan. V kuhinji mava s cimrom sicer kaos, ampak sem pod nekimi cunjami našel sixpek Eliksirja, ki mi ga je Goran (Laško Obala) dal za Novoleto. Eliksir je spešl-edišn temnega piva, ki ga je Pivovarna Laško dala ven kot posebno izdajo, podobno kot pred leti Jubilejnik (za 180 pivovarstva v Laškem).

Temno pivo rad pijem, v Speed-u kar lepo laufa, ga imamo eni izmed redkih na Obali (točenega seveda). Ampak ta je še bolj hud. Res škoda, da ga ni v redni prodaji. Si po treh že kar omoten. (7,6 % vol ma, Jubilejnik je imel do sedaj največ, in sicer 5,6 % vol). Nič, 5 jih spijem in enega dam na "laško poličko". :) sem pač fan.
nullnull
nullnull

sob, 24.jan.2009 / 22:20

Poplave v Kopru

znacke: poplave  koper 

1 decembra lani (2008) je poplavilo Obalo. Kriva baje visoka plima in velika količina dežja. Kdo ve. Celoten album vržem gor, ko končam pejdž. Danes sm mel nek umetniški fleš. Extra kontrastne.

nullnullnullnull
nullnullnullnull

pet, 23.jan.2009 / 20:08

Programu na merilcu hitrosti pretekla licenca?

Niso plačali licence za program?, ali samo mala napakica :) Že 2 meseca se rola tole, pa očitno nobenega ne briga. Meni gre pa na kurec. Tisti atten(tion) utripa za popizdit, in pol stalno gledaš tja, namesto na cesto :p. Če imamo palme in fensi lučke bi lahko plačal tut en program za merilec hitrosti?, oz. popravli napakico. :)

čet, 22.jan.2009 / 20:20

Keith Loutit in njegove time-lapse umetnine

Včeraj mi je Markz pokazal eno izmed Keith Loutit-ovih umetnin. Skratka zakon. Tip s pomočjo tilt-shift in time-lapse fotografije ustvarja zadeve vredne ogleda.

za tilt-shift tehniko se baje uproabljajo posebni objektivi, lahko pa sliko enostavno popedenamo v photoshopu. Pri time-lapse pa gre za zajemanje slik počasenje kot bojo potem predvajane. Na TV ste zadevo že vidli, ko se odpre kak cvet oz. raste trava..

Zadeva pa zgleda takole:






Ostale projekte najdete na Keithlouitit.com

pon, 19.jan.2009 / 16:35

ŠOUP in predstavniki koalicijskih strank o študentski problematiki na Obali

Pogovor med predstavniki koalicijskih strank in Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem o študentski problematiki na Obali. Najbolj izpostavljena tema je seveda problematika bivanja.
nullnullnullnullnull
nullnullnullnullnull

ned, 18.jan.2009 / 21:50

Petarde zimovanje 2009

znacke: zimovanje  petarde 
Petarde smo se v sredo odpravile v Civetto na prvo Petarde Zimovanje. Apartmaji zakon, vreme idelano, edino zemljevid prog je v pizdi. Pol žičnic na karti sploh ne dela :p.

Letos še nisem bil na snegu. Večino časa sem se ganjal po snowparku. Park je hud in vsak dan vzdrževan, skratka, ga priporočam. Pizdarija so samo kile. S 75 kilami je res lažje skakat kot s 95-timi. Še en razlog več, da skinem dol saj 10 kil. (sicer že 3-letni projekt, podobno kot diploma)

Šlo je nekaj litrov Juretovga Cvička, jedli smo najdražji kurh doselj (6€ po kili) in do onemoglosti špilali Enko in Risk. Drugič prinesemo kruh s sabo :p. Baje da nas je teta nategnla!

Pa še fotko prilimam.
nullnullnull
nullnullnull

sre, 14.jan.2009 / 12:52

Kooperativa - reklame

znacke: kooperativa  reklame 

Nekaj časa nazaj je po mejlu krožila reklama češke oz. slovaške zavarovalne družbe Kooperativa. Zavarovalnica je bila ustanovljena leta 1991 kot prva komercialna zavarovalnica na Češkoslovaškem. Če se ne motim imata sedaj obe državi svojo.

Po mejlu (vsaj mojem) je krožila tale:

 



Mi je pa tale bolj všeč.. :)



Vsi pa ste najbrž že vidli novo reklamo za Heineken.

 

tor, 13.jan.2009 / 11:46

Fit365 & Transport Reja

znacke: reja  fit365.si  www 

Končno sem spravil skozi še 2 projekta. Fit365 in Transport Rejo. Malo sta se zavlekla, ma kaj ko je dan res prekratek. Zdaj bo treba malce zadihat in nardit še kaj zase. Drugi teden se lotim Fobije in dveh novih zadev.

Vse gre malo počasi, a kaj ko mi Speed  vzame kar nekaj časa. Stalno je treba letat. Ah ja, gostinstvo.. :). Ampak delo je pač delo :)

Linki
- Fit365.si
- Transport Reja

ned, 11.jan.2009 / 22:47

Karin

znacke: karin 
karin

Novigrad, Croatia, jan 2009

ned, 11.jan.2009 / 18:33

S snega na travnik v 2h urah.

Pred kratkim sem šel pogledat domov na Gorenjsko. Po dolgem času kupi snega. Ampak sem kmalu spizdil nazaj na Obalo. Ti dve fotki sta samo 200km narazen v istem letnem času :)

Jezero Jasna, KrGora.
jasna


Travnik med Šaredom in Malijo
travnik 

sob, 10.jan.2009 / 16:09

Nonejm pussyket

znacke: muc  nonejm 
jap, muc je in ne gola baba. Samo nima še imena. Jebatga. Začetek novembra je sam taval po Kopru pa ga je Karin vzela domov. Star je bil kake 3-4 mesece. Zdaj naj bi jih mel 5. Živ je za popizdit, svinjsko praska in vedno bolj grize. O prefriganosti niti nebi debatiral.

Sicer ne veva, če ga je kdo pustil na cesti ali pa je komu spizdil, ampak zdaj mu ni hudega. Je na toplem, sit in ga po moje prav boli kurec. (lulček, za tiste, ki se vam moj izbor nekaterih besed zdi pregrob). Pač isto kot bi rekel zajemalka ali kuhalnik.

muc

čet, 8.jan.2009 / 1:41

Tudi Speed je podražil bone

Jap, podražili smo bone. Iz 1,52€ na 2,15€. Te dni je o pozdražitvah kar veliko govora. Je pa zadeva malo bolj komplexna, kot si jo predstavlja marsikateri študent. Glede na podražitve se mi zdi da je naš bon še vedno poceni. Do nedavnega sem bil študent, s Speed-om pa diham že peto leto, zato se lahko na 1x postavim v obe koži. Kot študent bi seveda rad jedel čim ceneje. Kot gostinec čimveč dobil za študentski bon. Oboje skupaj pač negre.

Speed boni

Vedeti je treba, da je cena postavljena za leti 09 10, in da so podražitve do naslednjega razpisa lahko minimalne. Državna subvencija je fixna in če se ne motim znaša 2,53€, torej za bon dobimo 4,68€. Pice v picerijah stanejo med 5 do 8€ -9€ in se dražijo. Sir in ostale sestavine pač niso poceni. Speed je že od nekdaj stjudent-frendly zato delamo na tem, da se tam počutijo domače, dobro in zaželjene. Pri picah ne šparamo in so enake tistim, ki se jih dobi na gotovino. Tudi menijev ne omejujemo, ampak za bon dobiš katerokoli pico z menija (na zadnjem smo omejili 2, ki sta pač predrage za vrednost bona). Najbolj priljubljena pica je "Speed", ki je dodobra naložena.

Skratka. Tudi za nehude matematike ni težko zračunat, da bon vreden 4,68€ težko pokrije pico s šunko, sirom, panceto, ogrsko, salamo, gobicami, pršutom in gor razlitim jajcem, čistim priborom, srvetke, postrežbe in kečapa, ki si ga študentje po picah zlivajo po mili volji in to brez doplačila. Prav zaradi tega mi toliko bolj dvignejo pristik izjave "Na gotovino je pica drugačna" in  "a ne dobim še tega pa tega pa tega pa tega", ampak takim se nasmehneš in si misliš svoje.

Se pa seveda strinjam, da so določeni gostinci s podražitvami pretiravali. Oz. bi za tako ceno lahko nudili več. Ampak odločitev kam boste šli jest je itak vaša.

Sicer pa pri zgornjem izračunu vkalkulirajte še najemnine, čiščenje, vodo, elektriko, varovanje, zavarovanja, rtv prispevke, kabelsko, internet, jebeni SAZAS, potrošni materjal, stroške dela, stroške nabave sestavin/pijače, da ne omenjam kečapov, tabaskotov in pribora, ki se ga pokrade. Skratka v življenju se je dobro povsod postavit v kožo drugega preden začnemo piskat..

čet, 8.jan.2009 / 0:43

Fobija.net blog

znacke: blog  manuel  fobija  www 
Pizdun si je za novo leto poštimal nov blog. V bistvu nov blog z novim letom nima veze, ampak naj bo. Ideja je ločit moje blogopičkarije in slike, ki so bile objavljene na prejšnjem blogu. Tako bo fobija, ki bo obilkovno precej podobna blogu namenjena mojim slikam, saj so bile na prejšnjem blogu precej zapostavljene.. in res niso prišle do izraza. Živo sranje vam povem.

Za blog sem sicer tuhtal "al ja al ne", ampak če guglanalitiks ne laže, se mi zdi, da vas je vseeno nekaj takih, ki prežvekujete te stavke. Skratka, bili smo pri oblikovanju. Jest sm tuhtal in kombiniral in se na koncu odločil za te črnobele insekte. Inspiracijo za žužke je dala Petra, ki je tudi avtorica delčka teh žuškov in se trenutno potepa po srednji ameriki. PHP-jevskoJavaskriptovni del pa je spisal markz, ker je to php-java čudo (ki še ni končano) malo preveč za moje znanje teh jezikov. Osnove že, ma CMS je zame že umetnost. Za 1x za šankom sedi na levi html na desni css, java in php sta za mizo 6 v kotu in z njima trenutno enostavno nimam časa pit.

Ampak ker imam zdej tko sexy blog, bom več pisal. komentarjev še ni, pridejo. Nekatere slike še ne delajo, ker smo zmešal pic direktorije, mal pobrisal in naredili pizdarijo.
Nalagam ...
OBDOBJE (1. 2009)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
dec (9) nov (3) okt (2) sep (5) avg (10) jun (5) apr (1) mar (3) feb (10) jan (17)
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms