logo

pon, 28.jul.2008 / 12:24

Fotopub 2008

znacke: fotopub  novo mesto  rado   

Od 21.7 do 26.7 je v Novem mestu pod okriljem zavoda Lokalpatriot potekal 8 Fotopub. Gre za festival dokumentarne fotografije oz. fotografske delavnice, ki jih vodijo svetovno priznani fotografi. Skratka, huda zadeva in zame nekaj novega, saj gre predvsem za prikazovanje zgodb s pomočjo fotografije in ne slikanje posameznih kadrov oz posameznih motivov brez vsebinske povezave.

Rado novo mesto

Letos sem bil prvič, delavnico sem dobil kot darilo za rojstni dan in sem si jo sprva predstavljal čisto drugače, ampak sem brez besed! Na fotografijo začneš gledati čisto drugače, ustvariš si cel kup povezav in poznanstev, definitivno pa se naučiš veliko novega.
Moj mentor je bil Yann Mingard, res car, predvsem pa mi je bilo všeč to, da so vsi mentorji zelo preprosti in odprti :).

Ostali mentorji: Robert Knoth, Steve Forrest, Chris de Bode, J. B. Russell, Dieter Telemans, Uroš Abram in Uroš Zagožen.

Več o delavnicah in mentorjih najdete na spletni strani fotopuba. Če koga stvar zanima, naj si pogleda spletne strani in fotografije mentorjev, res vredno ogleda.

Glavna tema letošnjega fotopub-a je bila "human footprints". Na to temo je moral vsak izmed tečajnikov sestaviti in predstaviti zgodbo. Moja zgodba je bila "Returning home to Novo mesto". Slikal sem Radota (budalo, ki mi je delavnico podaril), ko se vrne domov v Novo mesto. Kako je vseskupaj izpadlo, si lahko pogledate v galerijah.

To je to. Festival pa priporočam vsem, ki jih zanima fotografija.

Nekaj ostalih zgodb s Fotopuba 2008: Marko Pirc - Cycles
: Peter Geršič - Sisters
: Jošt Franko - Weather matters

ned, 13.jul.2008 / 18:34

Pivo in pivo! pardon, cvetje! 2008 :p

"Jutri se pa res začnem učit", zveni znano? :p Zanimivi stavki. Z enim takim vsako leto začnemo Pivo in cvetje turo. In sicer: "Gremo najprej na eno pivo, pa bomo potem postavli šotor.." in potem je kar na 1x nedelja. No letos smo šotor pozabili doma, ampak saj je isti kurac, itak bi ostal zapakiran.

Letos je bila tura zaradi obveznosti malce skrajšana. Prišli smo šele v petek in ravnokar prišli domov. Sploh pa je bila letos tura bolj pasivna, saj smo se več ali manj zadrževali v bazi (šank z nefiltriranim pivom), kjer smo pridno praznili sod s temnim. Probali smo tudi Tajkuna, nekakšna mešanica med svetlim in temnim pivom, ki so ga vrgli v prodajo. Dobra fora, sploh pa prepoznavna znamka :p. No mimo pa je uletel še pravi tajkun. Sem ga kar pocukal za rokav in ga vprašal če lahko škljocnemo eno fotko. Sploh ni kompliciral, čeprav mi je jasno, da ima slikanja najbrž že poun kurac.

Manc Bosko Srot Goran

V soboto smo si vzeli 1 uro za furat tiste avte in se vozit s tisim prazgodovinskim vrtiljakom. Vsedli smo se en za drugim, trije komadi, ata pa ni hotel zalaufat vrtiljaka in je kar na 1x zginil. Čez 3 min pride nazaj in s sabo privleče še 3 ljudi, ter jih posede nasproti nas in začne nekaj momljati o protiuteži in to, da ne bo kaj narobe. Potem pride tisti moment, ko se userješ.. sem že mislil it dol, ampak je ata že zalaufal.. Skratka, smo preživeli.

Drugače je bilo OK in več al manj po starem. Jep, tudi tisti ki ponavadi na terasi pred mostom za v Laško prodaja Ray Banke na katerih vsakič ugasne čik je bil tam.

Nič, zdaj lahko samo še čakamo na drugo leto :p

Nalagam ...
OBDOBJE (7. 2008)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
dec (1) nov (2) okt (1) sep (1) jul (2) jun (1) maj (2) apr (2) mar (18) feb (4) jan (2)
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms