logo

sre, 31.mar.2010 / 22:47

Promocija novega CD-ja APZ UP »Mysterium«

znacke: apz  mysterium 
V avli palače Armerija Univerze na Primorskem je Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) predstavil CD s posnetki, ki so nastali v v 2008 in 09 in so združeni pod imenom »Mysterium«

Zboru lahko sledite na njihovem blogu: Kje so moje note?
nullnullnullnullnull
nullnullnullnullnull

sre, 31.mar.2010 / 22:08

Dalmatinske klape, Kumpanija iz Vela Luke in Vinko Coce

V soboto sem za 3 ure mislisl, da sem v Dalmaciji. V šolskem centru so nastopile Dalmatinske klape, folklorna skupina Kumpanija in Trogirski Pavarotti Vinko Coce.

Fantje iz klap in Vinko zažgejo, ob komadih kot sta Vela Luka in Cesarice se naježiš in dlake ti grejo pokonci. Zakon.

Kumpanija pa je uprizorila nekaj njihovih tipičnih plesov. Kumpanije so v bistvu folklorne družine s Korčule, njihovi plesi so "Mafrina", "Četiri pasa", "Tanac", "Pritilica", "Šega-šega", najbolj znani pa so po tem, da uprizarjajo Moreško.

Moreška je dinamičen bojni ples, ki naj bi se izvajal samo še na Korčuli. V originalu naj bi zadeva prišla iz Španije in uprizarja Rekonkvisto, boj med muslimani in kristjani, ki je trajal skoraj 800 let, ko so krščanska kraljestva prevzela nazaj Iberski polotok iz muslimanskih rok.

No, na Korčuli pa kristjane zamenjajo turki, ples pa naj bi začeli uprizarjati v 16. stoletju kot spomin na obrambo pred alžirskim "piratom" Uluj Ali-jem. Skratka "tepejo" se rdeči (beli) proti črnim. Belemu kralju Osmanu je črni kralj Moro ukradel punco Bulo. Črni vojaki so na koncu obkoljeni in Bula je rešena.

Skratka, fantje so v slačilnici so na hitro malce razložili zadevo, virov je veliko vsak pa itak pove drugače. Tako, da načeloma je to to, če nisem kej konkretno zamešal. Problem je, da me zgodovina nenormalno zanima, še večji je pa ta, da sem zanjo preveč radoveden in pol vrtam in vrtam in pol nimaš druge, kot da vse pomešaš. Preveč je vsega, enkup stvari pa itak ni bilo tako kot je napisano :p

branje:
- Nekaj o Rekonkvisti
- Nekaj o Veli luki

nullnullnullnullnullnullnullnull
nullnullnullnullnullnullnullnull

sob, 27.mar.2010 / 2:02

Dotakni se ptice

Društvo Kaverljag in Medobčinsko društvo za slepe in slabovidne iz Kopra sta danes (včeraj) v KS Šmarje pri Kopru odprla razstavo reliefnih ilustracij študentov ALUO in MOME Dotakni se ptice in predstavila istoimensko knjigo o pticah Slovenske Istre, namenjene slepim in slabovidnim.

V Sloveniji je 8.000 slepih ali slabovidnih oseb, vsaka dvajseta živi v Obalno-kraški regiji. Da bi jim približali favno in floro Škocjanskega zatoka, so se poleti 2009 v projektu Favna in flora Slovenske Istre za slepe in slabovidne pod mentorstvom Aleša Sedmaka iz Društva Kaverljag združili slovenski biologi, ilustratorji, profesorji, študentje in strokovnjaki za vizualne komunikacije iz Akademije za likovno umetnost in oblikovanje iz Ljubljane in Moholy-Nagy Univesity for Art and Design iz Budimpešte. Pri projektu sta sodelovali tudi Medobčinsko društvo za slepe in slabovidne in Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije.

Knjigo Dotakni se ptice se bo uporabljalo kot didakticni pripomocek za poučevanje mladih slepih in slabovidnih, ilustracije pa bodo tistim, ki vidijo, približale svet tistih, ki ne vidijo.
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnull
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnull

sob, 27.mar.2010 / 0:13

Planica 2010

znacke: planica  rateče 
V bistvu sem šel domov, ker sta mojedva rabla pomoč v šanku. Ampak v soboto nekako pristanem v Planici. Nisem bil gor že nekaj let. Nič novga bom reku :p ;). Še vedno je veselo, veselo, veselo.. ;)

V petek smo zaglavli do pol 6h, ob 8h gor, ob 5h pa pomagat v šank. Ni bil plan, ampak sej nikoli ni. Se nardi. Po tolkih letih bi lahko že vedu. Zajebano je delat. Pa ne zato, ker so vsi nabiti. Zato, ker se najde vedno kak presrano samovšečno aroganten patron, ki se res ne zna obnašat.

Drugače pa hvala Perotu za turo! :) Malo je manjkalo pa bi ostali za mizo ;) hik. ;)

So mi bli pa res všeč VIP šotor. Ponavadi so polni wannabe zvezd, ki imajo itak preveč dela s tem da gledajo kdo jih gleda in probajo bit čibolj QL, lutk, ki pametujejo o krizi, socialnem kapitalu, brezposlenosti in golfu ter škrtih kapitalistov, ki so tam samo zato, ker je zastonj za jest. Pa ne posplošujem. So izjeme, v bistvu je v življenju tako, da tisti, ki misliš da so v bistvu niso in tisti, ki ne delujejo so extremni. No, v Planici je pa res sproščeno. ;)

Aja, hvala za prebranac, klobase, sir in jabolčni šthrudl! :* :) pa pivo, da ne pozabim pivo!, pa cviček, pa limonce in šnops! :)
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnull
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnull

čet, 25.mar.2010 / 11:33

Ocenjeno je, da se s 562 evri da dostojno preživeti. part #1

znacke: študentarija 

Part 2. kasneje. lačen, lačen, lačen.. ;)

null

pet, 19.mar.2010 / 12:46

Razvoj finančne krize in vpliv na poslovanje podjetij

V sredo je bila na Fakulteti za management debata na to temo. Skratka, rožnati časi še ne prihajajo tako kmalu.

Bi napisal še svoje mnenje o krizi, pa dans nimam časa, sončk je ;), sicer pa koga to sploh zanima :p ;)
nullnullnullnullnull
nullnullnullnullnull

sre, 17.mar.2010 / 16:25

Mladi pojejo 2010, Pokrajinski muzej, Koper

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje v okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), je v okviru Tedna Univerze na Primorskem organiziral tradicionalni koncert  naslovom »Mladi pojejo 2010«.

Poleg APZ-ja so nastopili še Goldinar in Kraški slavček.

Tako kot lanskim, sem tudi letošnjim pobral barve, slikano vse brez flasha (čeprav je svetloba za se zjokat, so bili predobri, da bi jih slepil z bliskavico :p)
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnull
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnull

sre, 17.mar.2010 / 15:41

Ura na koprski tržnici

znacke: ura  koper  tržnica 
Dobimo se na koprski tržnici. Pod uro danes ob 21h! ok? ;)
null

tor, 16.mar.2010 / 9:43

Trte, trte :)_ vol.2

znacke: trte  istra 
Pozimi, poleti, jeseni, spomladi. Vedno lepe ;)
nullnull
nullnull

pon, 15.mar.2010 / 16:37

Manč na koncertu orkestra slovenske filharmonije! Jap.

V četrtek sem zalutal v Cankarjev dom na koncert orkestra slovenske filharmonije. Vem ja, marsikdo je zdj to prebral 2x.

In to s frendom. Mogoče je zgledal dost gejevsko, nevem. Najprej sem mislil, da grem tja prvič in zadnjič, ampak je blo fenomenalno, in grem še! ;). Mislim, da so odšpilal 3 zadeve, najbolj pa je v uho sedel koncert za klavir in orkester št. 3 Sergeja Rahmaninova (Rach 3). Komad je tudi v filmu Shine, ki si ga morte pogledat ;).

Dirigent je bil Emmanuel Villaume, solist Andrew van Oeyen na klavirju.

Slik žal nimam, je bilo prepovedano slikat :), mislim, prej bi se moral zmenit, tako da mam samo tole, pred koncertom :)
null

pet, 12.mar.2010 / 17:06

Profesionalna izdelava spletnih strani, svetovanje, eci peci pec, ti si mali zec..

Najprej se totalno razvrednoti fotografijo, zdaj še spletne strani. Zdaj boste že za 20 € limal skupej spletne strani alkaj?

Sej konec koncev ni neumno. Kupiš templejt za 10€ vržeš v Joomlo in prodaš za 100€, ane? Enim rata prodat za 2000 €. Kapo dol. Boga stranka pa ne ve, da jo v iskalnikih po njenih osnovnih keywordsih najdeš na deseti strani..

Dragi profesionalni izdelovalci spletnih strani (ne bom objavljal linkov), ki nudite profesionalne storitve in imate na tem področju desetletne izkušnje. En nasvet.

Joomle sicer ne poznam, ampak prebrskajte malo nastavitve in.

meta name="description" content="Joomla! - the dynamic portal engine and content management system" zamenjajte z meta name="description" content="Profesionalno profesionalna izdelava spletnih strani

in

meta name="keywords" content="joomla, Joomla, dynamic portal, content management, CMS, digital publishing, open source, GPL, security, community" zamenjajte z meta name="keywords" content="profesionalno, profesionalci, ultraprofesionalno"

Potem pa stran vpisujte v iskalnike.

a ja mala vjeverica. eci peci pec.

pet, 12.mar.2010 / 2:19

The Other Point Of View.

znacke: sonce  zahod  avtocesta 
in another way, from another point of view ;)
null

sre, 10.mar.2010 / 16:23

Piran in Izola, burja in valovi

Slan od glave do pete. Sicer pa fenomenalno bit tam, žal k slikam ne morem zmontirat zvoka burje in treskanje valov :) ampak za predstavo bo :p

Povečate s klikom na sliko, premikate s tipkama levo desno :p
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnull
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnull

tor, 9.mar.2010 / 19:58

Ga Ga studio

null

pet, 5.mar.2010 / 22:07

Stand by me - Okoli sveta

znacke: stand by me 
Čeprav se bo prvih nekaj sekund zdelo dolgcas, ni.

Stand By Me | Playing For Change | Song Around The World from Concord Music Group on Vimeo.

čet, 4.mar.2010 / 12:39

Kakav, kakav, ne čokoladno peno!

znacke: kakav  pena  sazas 
Nikoli ne kompliciram, las v pici?, jebeš.., mrzel krompir?, prslan?, premalo mesa?, juice pod 2dcl črtico?, nova stvar crkne po 1 tednu?. Ma boli me kurac. Čeprav včasih res dobiš občutek, da te vsi nategujejo, in dejansko v 70% primerih te. Zato dobro da obstajajo ljudje, ki težijo za vsak kurac, včasih po krivem, ampak jebatga. Meni se res ne da, vem pa za drugič.

Ampak, a lahko že 1x dobim en jebeno normalen kakav? :D. Grem zadnjič z Goranom na kakav, naročim, mi prinese, grem na WC, pridem nazaj, da bom spil kakav, kakava ni?. Sem mislil da ga je spil on. Pena se je vsedla, 0,03 mleka v šalci pa se je zmešalo s kakavom, da sm mislu da bom dobu sladkorno.

Zadnjič isto v Novem mestu pri Radotu. Kakav s peno lep za popizdit, ampak da prideš do mleka, moraš nagnit, kot nagneš pivo ko si že fajn nadelan. Da spodnji del gleda v strop in mižiš in nagibaš, čeprav piva več ni. In zadnjič spet, in predzadnjič spet..

Pa a šparate, al koji kurac?, rajši nalijte vodo v mleko pa dejte poln kozarec, kot da turite čokoladno peno. Kje lahko sploh spijem en normalen kakav?

Sory za kletvice, vem da ste nekateri alergični, ampak beseda je beseda, isto kot škarje al buldožer, zvezek, konj, repa, sol, pidžama. Pa še lažje je razumet, kaj hočem povedat, čeprav mi gre na smeh, nisem jezen.

Za 2 eura dobim u štacuni 1 kilo kakava, u gostilni pa čokoladno peno. Na palčko jo začnite zavijat, kot uni na Pivo in cvetje, ampak ja sej vem, u oštariji plačam še postrežbo, štrom, najemnino in jebeni SAZAS in ker država pobere še davk, zmanjka za mleko.

Jap, v bistvu je kriva država, mislim vlada, pa mlekarji, ker ne dajo mleka bolj poceni. Ma ne,  najbrž so trgovci, ki nabijajo marže? Mogoče pa je kriv palček smuk, ker je zaradi jebene megle faliu jezero in se zdrmal na tla.

Nč, bom pil doma, pa še reklamo za eurokrem nardim!

null

čet, 4.mar.2010 / 11:58

The hjumn bird

znacke: padalo  padalec  obalki 
nullnullnull
nullnullnull
Nalagam ...
OBDOBJE (3. 2010)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
dec (3) nov (6) okt (6) sep (5) avg (1) jul (4) jun (1) maj (7) apr (7) mar (17) feb (15) jan (3)
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms