logo

tor, 10.feb.2009 / 14:27

fobija.net photography se dela!

Kot rečeno začnem na fobiji (fobija.net) kmalu objavljat slike. Pejdž sem že zrisal in spisal, čakam še markza, da mi poštima javascript in par pizdarij, ki jih sam ne znam.

Zadevo bo najlažje gledat na širokih zaslonih, sem pa ožji del strani vrgel na 980 pixlov, da bo lažje viden tudi za 1024x768 screene. Blog pri tej resoluciji zgleda res grdo, saj ne "diha" in je vse stisnjeno. A sem ga vseeno razširil, saj je s to resolucijo na fobija:blog uletava le še okoli 20% obiskovalcev.

Poleg tega je za ogled bloga priporočljivo, da je javaskript vklopljen, čeprav je zastavljen tako, da se ga da gledat tudi brez, medtem ko bo fobija.net:photography brez jave težko berljiva, vsaj slikovni del, ki pa je glavni del pejdza!

Jebatga! Tako to je. Situacija ni rožnata!

drugače pa:
Sta 2 uletela z 800x600 res.
S firefoxom vas prisrfa cca 60%
Z IE nekje 29%
Okoli 10% je Chroma

tor, 13.jan.2009 / 11:46

Fit365 & Transport Reja

znacke: reja  fit365.si  www 

Končno sem spravil skozi še 2 projekta. Fit365 in Transport Rejo. Malo sta se zavlekla, ma kaj ko je dan res prekratek. Zdaj bo treba malce zadihat in nardit še kaj zase. Drugi teden se lotim Fobije in dveh novih zadev.

Vse gre malo počasi, a kaj ko mi Speed  vzame kar nekaj časa. Stalno je treba letat. Ah ja, gostinstvo.. :). Ampak delo je pač delo :)

Linki
- Fit365.si
- Transport Reja

čet, 8.jan.2009 / 0:43

Fobija.net blog

znacke: blog  manuel  fobija  www 
Pizdun si je za novo leto poštimal nov blog. V bistvu nov blog z novim letom nima veze, ampak naj bo. Ideja je ločit moje blogopičkarije in slike, ki so bile objavljene na prejšnjem blogu. Tako bo fobija, ki bo obilkovno precej podobna blogu namenjena mojim slikam, saj so bile na prejšnjem blogu precej zapostavljene.. in res niso prišle do izraza. Živo sranje vam povem.

Za blog sem sicer tuhtal "al ja al ne", ampak če guglanalitiks ne laže, se mi zdi, da vas je vseeno nekaj takih, ki prežvekujete te stavke. Skratka, bili smo pri oblikovanju. Jest sm tuhtal in kombiniral in se na koncu odločil za te črnobele insekte. Inspiracijo za žužke je dala Petra, ki je tudi avtorica delčka teh žuškov in se trenutno potepa po srednji ameriki. PHP-jevskoJavaskriptovni del pa je spisal markz, ker je to php-java čudo (ki še ni končano) malo preveč za moje znanje teh jezikov. Osnove že, ma CMS je zame že umetnost. Za 1x za šankom sedi na levi html na desni css, java in php sta za mizo 6 v kotu in z njima trenutno enostavno nimam časa pit.

Ampak ker imam zdej tko sexy blog, bom več pisal. komentarjev še ni, pridejo. Nekatere slike še ne delajo, ker smo zmešal pic direktorije, mal pobrisal in naredili pizdarijo.

sre, 23.apr.2008 / 12:00

Petarde.net online!

Končno. Petarde so online. So tudi razlog, da me kake 2 tedna ni bilo tukaj. Ne bom rekel, da sem bil zaprt v sobi in html-jal, ampak dela ni bilo malo. Pejdž je sicer še v povojih ampak pridno raste. Dizajn je preprost in "lahek" ;), prav tak, kot sem si ga zamislil. Dela pa se tudi na funkcionalnosti. Motor pejdža pridno piše markz, ta, ki je spisal motor tudi za fobijo.

In kaj sploh so petarde.O petardah sem nekaj že pisal. Idejo sem dobil kake 2 leti nazaj. In sicer o pejdžu, kjer bi ostali v stiku prijatelji iz študentskih časov, ki so ubrali vsak svojo pot. Težko je ostati v stiku. Vsak gre pač po svoje, pa žena pa otroci, služba in položnice.
No, končni izdelek je malo bolj obsežen. Gre za nekak sošal-info portal, kjer se informira predvsem primorske študente o dogajanju na obali, se jih spodbuja k druženju in ustvarjanju. Upam, da stvar zalaufa.

Pisal sem tudi o odhodu iz društva. No, sedaj nam je ratalo narediti čisto svojega. Ljubitelji druženja, držabnih dogodkov in pub-skih šankov :p. Spodbujamo druženje in razbijamo monotonost družbe, ki visi pred TV-jem in hodi na zmenke v novih navideznih svetovih, ki jih je iz dneva v dan več. Saks!
Društvo za aktivno in družabno preživljanje prostega časa Petarde. Pejdž je eden od produktov Petard, kjer pa od naštetega ne bo manjkalo tudi drkanja v glavo tipičnih slovenskih načel - fovšarije in opravljanja.

čet, 15.mar.2007 / 1:00

Kocka (kocka-hiphop.net) & fax?!

znacke: kocka  www 
Kocka z novim pejdžem!Ja končno je tle. Fantje so bili kar nekaj časa brez spletne strani in ker tko pač ni šlo več naprej, je blo treba nekj nardit ;). Sem si vzel 2 vikenda in jo spacal.. itak doma ni snega, drugega pa itak nimaš kej za delat.

Skratka stran stoji, vseč mi je, baje je tut njim, tko da je koza sita, vouku se pa nč ne da..;). So me pa fantje pršli obiskat v sredo na Mortadeljado v Speeda, ki jo je pri nas organiziral KGS (klub goriških študentov).. sem jih bil vesel, odkar sem spakiral v Koper jih vidim zlo zlo malo..

Res je, da me caka se ena večja spletna stran, ma mi kr pase, da sem se losal en kup stvari.. če delas več stvari na 1x te včasih kr zmanjka.., pozabljaš, še posebej če si ne pišes.. in to zna bit moj problem, da si skoraj nič ne pišem ;)
Nc, počasi začnem pisat diplomo in počasi končujem študij. Zapuščam tudi društvo STORM, katerega predsednik sem bil 4 leta.. no bolj kot naziv oz. funkcija (ne maram razvrščat ljudi po nazivih oz. činih) me je veselilo delo s prijatli, sošolci.. izkušnje in ljudi, ki smo jih spoznali, in vse pizdarije, ki smo jih počeli skupaj.. hja, ampak vsega je 1x konec ;). OK, vsega lih ne in pizdarije se dela še naprej.. ;)

Skratka, upam da bom mel kej vec ćasa, predvsem za pizdarije! Enkup idej se mi plete po glavi a kaj ko ni časa! :D mja, že nekaj časa me mika, da bi snemal parodije.. na fovšarijo in idiotizem v danasnji druzbi.. blah!.

lejtr*
Nalagam ...
ZNAČKE (www)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms