logo

sob, 26.maj.2012 / 12:17

Fantovščina, poročno vabilo in lovljenje vzhoda

Lux ga je danes najebal. Konkretno! Sam si je kriv, kaj pa se poroča ;) Sicer imam čuden občutek, da sem ga kot priča nasrkal tudi sam, iz Kopra namreč nisem mogel resno zorganizirat fantovščine, zato so programski del glede na skupne telefonske ideje sestavljalali povabljenci. Pestro bo v vsakem primeru ;)

Fotke za poročno vabiloPred kratkim sem oba z Nino tudi pofotkal za vabilo, ki pa sicer ni bilo točno tako, kot sta si ga najprej želela.., ker se itak vedno kaj zakomplicira, tokrat z dimenzijami oz. stilom vabil :) No, Nina pravi, da so bili itak vsi tako navdušeni nad fotkami, da drugega sploh niso gledali.. S pohvalami in komplimenit se ne znajdem najbolje, zato tega ne bom komentiral ;) Sem pa seveda vesel :p


Časa je bilo malo, scalo je za popizdit, lokacije nismo imeli točno naštudirane, skratka malo smo improvizirali, kar pa je ponavadi najbolje ;)

Valjanje po premočeni traviFotkali smo se v dežju, očitno usojeno, saj smo fotkanje prav zaradi dežja 2x prestavili. A kot pravim sam, dež je zakon, fotke v njem pa toliko boljše, čeprav je ravno pri večini, ki smo jih naredili, samo malce rosilo. Če smo zjutraj težili za sonce, smo potem težili naj se vsaj vsuje, če že pada, da bojo fotke toliko lepše.. pa nič od scanja ;)  


Meni je bila bolj všeč fotka na cesti, zato sta mi poslala tole v premočeni travi..;) Na koncu se namreč nista mogla odločit za eno, zato sta polovici povabljenih poslala eno fotko, drugi polovici pa drugo ;)

 

Počakajmo, da sonce zaokroži ;)Zaokroži sicer zemlja, ampak ok ;) To, da precej rad fotkam sončne zahode in vzhode se razbere že iz dnevnih fotk, še bolj zabavno pa je, ko sonce počakaš ;) Včasih je treba navit uro, včasih čakaš in vmes zaspiš, no včasih pa za spanje ni časa.

V začetku maja sem prvič letos ujel sončni vzhod po sončnem zahodu.. z bando smo se odpravili do Poreča, kjer je nastala tudi fotka: Hej, draga, to bo nora fotka svetilnika ;) No kasneje je tam nastal tudi spodnji zahod. 

Zahod Rovinj
Sončni zahod v Poreču, levo od sonca se vidi svetilnik z omenjene dnevne fotke.

Zabredli v American baruNo, na poti domov smo se ustavili tudi v Umagu, kjer večrat spijemo pivo ali dve, tokrat pa se je malce zavleklo. V tamkajšnjem American baru je koncertiral band, katerega ime sem sicer pozabil, so pa špilali rockabilly rocknroll.. ;) Dobra glasba, preprosti ljudje in totalno zakajen prostor.. res nostalgično ;)

Vzhod v Umagu
Glasbo so stišali ravno ob pravem času.. Sem lahko v miru poškljocal še jutrajni vzhod ;)


Vzhod v Umagu
Vzhod v Umagu, medtem ko so šibali po burek, sem se naslajal nad jutranjimi barvami

Za nejasno napisane besede in tiskarske napake je kriva brzina, se mi mudi smejaht Luxu, bom pa vsekakor poročal o dogodkih ;)

sre, 25.apr.2012 / 21:43

Prekmurje tour 2012 - klet, bograč, Mura, mlini in kolesnice

Da nadaljujejm, kjer sem končal. Drugi dan sva z Goranovim očetom redno preverjala temperaturo vina v njihovi kleti. Se mi zdi, da vse štima, tudi zmanjkalo ga ne bo do nove trgatve. Čez dan smo skuhali še bograč, Irena (vedno opevana mama) pa je presenetila z njenim tenstanim krompirjem. Za oblizat prste. Mi sploh ni bilo žal, da nisem mogel na kolo drugi dan. (O njenem krompirju in trgatvi v prekmurju več v zapisu Trgatev Prekmurje 2010)

Vino
Klet sicer ni velika, trije tako veliki sodi so notri.. je pa toliko bolj prijetna ;) Jeseni pomagamo pobrat in stiskat, potem pa čez leto pridno preverjamo temperaturo ;)

Dan 3 - Sončni vzhod, spust po Muri in piknik

Tretji dan sem potihem računal, da mi bo ratalo vstat pred sončnih vzhodom in malo pofotkat.. in dejansko je ratalo, brez alarma ;) Sončni vzhodi na tistih ravninah so res nekaj posebnega.. vsakič, ko smo tam, se potrudim in se vsaj en dan zbudim prej.. oz. po možnosti počakamo kar v kleti, da sonce pride ven ;)

Vzhod
Sončni vzhod - Tešanovci, Moravse Toplice

Nekaj podobnih fotk tako že imam. Lanski vzhod najdete med dnevnimi fotkami na Fotofobiji - Dan 11: Jutrooooo, sem pa objavil tudi več fotk vzhoda v albumu Prekmurje: neskončnost.

Tale druga fotka vzhoda me je stale lepe fotke srne, ki je stala 10m stran v grmu.. in je seveda začela tečt, ko je slišala *škljoc* ;)

Vzhod
Sončni vzhod - širokokotna ;)

No, kljub temu, da mi je ena ušla, sem na srečo naletel še na eno, oziroma kar dve.  Srn je pred vzhodom, pa tudi čez dan ogromno..pridejo zelo blizu, a obenem hitro zbežijo.. lepo pa jih je tudi gledat, ker tečejo čez travnike in polja, ki so praltično neskončna :)

Srna
Težko jih dobiš blizu.. tečejo za popizdit hitro ;)

Po srni sem naletel še na polja s kolesnicami.. tam se pa čas ustavi. Sicer niti nisem naredil veliko fotk..  bolj sem gledal in hodil proti domu.. :) Eno imate spodaj, drugo pa sem včeraj objavil na Fotofobiji med dnevnimi fotkami - Vedno lepe - Kolesnice.
 

Kolesnice
Kolesnice

To je to.., popoldan smo z gasilci in njihovim gumenjakom pičili še po Muri.. med drugim tudi mimo znanega Babičevega mlina, kjer si lahko ogledate, kako so mlini dejansko delovali.. ;) Sledil je še piknik kjer... ah, raje nebi ;) Šibam. 

p.s. Deli za kolo na Brolu v Kopru


Danes sem šel mimo Brola v Kopru, če kdo rabi še kak del, pedala so še ostala..;) Mogoče malce za nasmejat, ampak tale fotka dejansko odraža stanje v državi.. :)

sob, 21.apr.2012 / 13:13

Prekmurje tour 2012

Ta vikend smo šibali na že 4. tradicionalni Prekmurski kolesarski vikend - letos kot novoustanovljeno kolesarsko društvo Raketa ;). V bistvu smo šibali že v četrtek, ko je po 10h zvečer planiran obvezen postanek v Elvis baru v Murski Soboti. Okoli polnoči, mogoče malo čez, pridemo do Tešanovcev, h Goranu domov, kjer nam njegova mama vedno pusti presenečenje. 

Klobasa
Goranova mama vedno poskrbi, da ob nočnem prihodu ne gremo spat lačni ;). Sicer se ponavadi po pozni večeeji zavleče še v kleti. 

Dan 1. - Ormož - Ljutomer - Tešanovci

Plan za prvi dan je bil min. 60km, računali pa smo cca. 80km, a vse je seveda odvisno od tega, kako se zaplete na postankih. Do Ormoža smo šibali z vlakom, kjer smo naleteli na snemalno ekipo, ki je delala prispevek o železnicah.. Kdaj točno bo posnetek predvajan še povem, ampak mislim da je 8. maj ;)

Vlak
Železniška postaja Murska Sobota

Nekje pri Jeruzalemu so se začele prve komplikacije. Sonček, terasa in dobro vino.. kakorkoli, smo se nekako izvleki iz situacije in uspeli nadaljevat pot.. :) Letos mi ni ratalo preveč fotkat, ker smo zaradi postankov morali držati tempo.. zaključili smo s 70km ;) Ormož - Ljutomer - M. Sobota - Tešanovci. No, pozno popoldan smo šli mimo večjega nasada oljčne repice.. mi ni dalo mira, sem se moral ustavit in fotkat. Fotko najdete med dnevnimi na Fotofobiji :) 

Postanek
Postanki se znajo včasih zavlečt.. ;)

Dan 2.  - Goričko

Danes se je ekipa odpravila proti Cankovi in naprej po goričkih gričih čez katere se vrnejo proti Tešanovcem. Jaz sem z vročino in kašljem ostal doma, zato tudi pišem blog ;). Me je kuhalo že včeraj na štartu, a sem stisnil zobe. Sicer pa ni hudega, zdaj začnemo kuhat bograč, z Goranovim očetom pa vsaketoliko preveriva temeperaturo vina v kleti :p.

ned, 25.mar.2012 / 22:32

30-tka, policaj, pooblaščenka in smetovno povabilo

Ha! Jou ;) Glede na to, da smo danes naštelal uro naprej, lahko spet začnem pisarit po blogu. Saj ne da prej ni šlo, ampak že 1 mesec sem glasen, da po 30-tem začnem pisat redno. In evo, začel sem.

Pihalni orkester Najprej bi se rad posebej zahvalil mini pihalnemu orkestru, ki mi je v torek, 28.feb za 30 let zagodel na klarinet. Neprecenljivo! In sploh nisem sarkastičen, da ne bo pomote ;). Hvala tudi klapi za obisk. Zahvala pa gre tudi policistu, ki mi je okoli polnoči napisal položnico za javni red in mir. Lahko bi nas opozoril, da smo malce preglasni, pa bi šli ven iz stanovanja ;)..  ampak opozoril očitno več ni, država rabi keš, zato daleč od tega, da krivim njega.., prej nas ;) OK, vseeno. Če bi bil jaz policaj in bi imel on 30 let, bi mu sigurno pogledal skozi prste.

Torta za rojstni dan
Torta in klarineta. Pojedli smo tudi vosek :p 

Jutranje fotkanje ;) Življenje po 30-tem se je začelo kar zabavno. Nekaj ur po tem, ko sem zakinkal za šankom, sem moral biti že v Lj, kjer sem fotkal informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar za intervju v Kažinu. Malo me je kuhalo, ampak v bistvu sem fotkal tudi že bolj slab, fotke pa so ratale kar ql ;)


Kljub temu, da sem bil malo odsoten, mi je uspelo ujeti večino precej zanimivega intervjuja.. Na koncu sem jo prosil še za portretno fotko, pa seveda ni šlo brez smeha ;)

Hvala za darilo! ;)No, hvala tudi vsem, ki ste v soboto prišibali na žur. Bilo je lepo, upam, da tudi vam ;) Hvala za vse, predvsem pa za nov objektiv, ki ga že pridno uporabljam. Ravno danes sem z njim škljocal Tilna.

Tilen
Tilen v Simonovem zalivu ;)

Smetovno povabilo Še eno zabavno fotkanje sem imel pred dnevi. S stolpa na Titovem trgu v Kopru sem namreč fotkal človeško drevo - naslovnico za vabilo na letošnjo akcijo Očisitmo Slovenijo. Idejo je dal Tomaž Pančur, se ne motim ne? ;)

Smetovno povabilo, vabilo na akcijo Očisitmo Slovenijo 2012
Vabilo Geografskega društva EGEA Koper na vseslovensko čistilno akcijo Očistimo Slovenijo.

To je za 1x to.. ;) Zdaj se bom itak oglašal redno :p

Nalagam ...
OBDOBJE (0. 2012)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms