logo

sre, 25.apr.2012 / 21:43

Prekmurje tour 2012 - klet, bograč, Mura, mlini in kolesnice

Da nadaljujejm, kjer sem končal. Drugi dan sva z Goranovim očetom redno preverjala temperaturo vina v njihovi kleti. Se mi zdi, da vse štima, tudi zmanjkalo ga ne bo do nove trgatve. Čez dan smo skuhali še bograč, Irena (vedno opevana mama) pa je presenetila z njenim tenstanim krompirjem. Za oblizat prste. Mi sploh ni bilo žal, da nisem mogel na kolo drugi dan. (O njenem krompirju in trgatvi v prekmurju več v zapisu Trgatev Prekmurje 2010)

Vino
Klet sicer ni velika, trije tako veliki sodi so notri.. je pa toliko bolj prijetna ;) Jeseni pomagamo pobrat in stiskat, potem pa čez leto pridno preverjamo temperaturo ;)

Dan 3 - Sončni vzhod, spust po Muri in piknik

Tretji dan sem potihem računal, da mi bo ratalo vstat pred sončnih vzhodom in malo pofotkat.. in dejansko je ratalo, brez alarma ;) Sončni vzhodi na tistih ravninah so res nekaj posebnega.. vsakič, ko smo tam, se potrudim in se vsaj en dan zbudim prej.. oz. po možnosti počakamo kar v kleti, da sonce pride ven ;)

Vzhod
Sončni vzhod - Tešanovci, Moravse Toplice

Nekaj podobnih fotk tako že imam. Lanski vzhod najdete med dnevnimi fotkami na Fotofobiji - Dan 11: Jutrooooo, sem pa objavil tudi več fotk vzhoda v albumu Prekmurje: neskončnost.

Tale druga fotka vzhoda me je stale lepe fotke srne, ki je stala 10m stran v grmu.. in je seveda začela tečt, ko je slišala *škljoc* ;)

Vzhod
Sončni vzhod - širokokotna ;)

No, kljub temu, da mi je ena ušla, sem na srečo naletel še na eno, oziroma kar dve.  Srn je pred vzhodom, pa tudi čez dan ogromno..pridejo zelo blizu, a obenem hitro zbežijo.. lepo pa jih je tudi gledat, ker tečejo čez travnike in polja, ki so praltično neskončna :)

Srna
Težko jih dobiš blizu.. tečejo za popizdit hitro ;)

Po srni sem naletel še na polja s kolesnicami.. tam se pa čas ustavi. Sicer niti nisem naredil veliko fotk..  bolj sem gledal in hodil proti domu.. :) Eno imate spodaj, drugo pa sem včeraj objavil na Fotofobiji med dnevnimi fotkami - Vedno lepe - Kolesnice.
 

Kolesnice
Kolesnice

To je to.., popoldan smo z gasilci in njihovim gumenjakom pičili še po Muri.. med drugim tudi mimo znanega Babičevega mlina, kjer si lahko ogledate, kako so mlini dejansko delovali.. ;) Sledil je še piknik kjer... ah, raje nebi ;) Šibam. 

p.s. Deli za kolo na Brolu v Kopru


Danes sem šel mimo Brola v Kopru, če kdo rabi še kak del, pedala so še ostala..;) Mogoče malce za nasmejat, ampak tale fotka dejansko odraža stanje v državi.. :)

sob, 21.apr.2012 / 13:13

Prekmurje tour 2012

Ta vikend smo šibali na že 4. tradicionalni Prekmurski kolesarski vikend - letos kot novoustanovljeno kolesarsko društvo Raketa ;). V bistvu smo šibali že v četrtek, ko je po 10h zvečer planiran obvezen postanek v Elvis baru v Murski Soboti. Okoli polnoči, mogoče malo čez, pridemo do Tešanovcev, h Goranu domov, kjer nam njegova mama vedno pusti presenečenje. 

Klobasa
Goranova mama vedno poskrbi, da ob nočnem prihodu ne gremo spat lačni ;). Sicer se ponavadi po pozni večeeji zavleče še v kleti. 

Dan 1. - Ormož - Ljutomer - Tešanovci

Plan za prvi dan je bil min. 60km, računali pa smo cca. 80km, a vse je seveda odvisno od tega, kako se zaplete na postankih. Do Ormoža smo šibali z vlakom, kjer smo naleteli na snemalno ekipo, ki je delala prispevek o železnicah.. Kdaj točno bo posnetek predvajan še povem, ampak mislim da je 8. maj ;)

Vlak
Železniška postaja Murska Sobota

Nekje pri Jeruzalemu so se začele prve komplikacije. Sonček, terasa in dobro vino.. kakorkoli, smo se nekako izvleki iz situacije in uspeli nadaljevat pot.. :) Letos mi ni ratalo preveč fotkat, ker smo zaradi postankov morali držati tempo.. zaključili smo s 70km ;) Ormož - Ljutomer - M. Sobota - Tešanovci. No, pozno popoldan smo šli mimo večjega nasada oljčne repice.. mi ni dalo mira, sem se moral ustavit in fotkat. Fotko najdete med dnevnimi na Fotofobiji :) 

Postanek
Postanki se znajo včasih zavlečt.. ;)

Dan 2.  - Goričko

Danes se je ekipa odpravila proti Cankovi in naprej po goričkih gričih čez katere se vrnejo proti Tešanovcem. Jaz sem z vročino in kašljem ostal doma, zato tudi pišem blog ;). Me je kuhalo že včeraj na štartu, a sem stisnil zobe. Sicer pa ni hudega, zdaj začnemo kuhat bograč, z Goranovim očetom pa vsaketoliko preveriva temeperaturo vina v kleti :p.

Nalagam ...
OBDOBJE (4. 2012)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms