logo

pet, 27.feb.2009 / 8:31

Praznimo Speed Pub, zmažemo zadnjo pico.

Petek teden-nazaj smo začeli z izselitvijo. Zajebana zadeva. Cel kup nekih pičkarij. Smo mislili, da bo šlo do nedelje, pa smo prostor predali šele včeraj.

No, tisti petek teden nazaj sem v starem Speedu zmazal še zadnjo pico. 4 časi - več origana. Šank in mizo smo zimprovizirali.
nullnullnull
nullnullnull

pet, 20.feb.2009 / 12:11

Zaprli smo Speed-a. Folk prižgal par svečk.

znacke: speed pub  sveče 
Zadnji dan na stari lokaciji. Spil sem pivo in debatirl z gosti. Čudni, mešani občutki. Tam sem pustil tono živcev in četrtino duše. Zdaj bo treba začet na novo. Skoraj no. Lokalu smo dali dušo in jo selimo na novo lokacijo.

Nekaj folka je prišlo prižgat svečke. Drugi so ob 6h še spali, saj je bila zadnja sreda prenaporna :). Potem sem spizdil proti avtu. In še 1x pogledal nazaj. Bha. Sploh ne moreš verjet :). Pač slovo kot slovo.
nullnull
nullnull

čet, 19.feb.2009 / 18:14

Zadnja Speed Sreda! in vaši grafiti

znacke: speed pub  grafiti 
Mnogo jih je bilo a včeraj je bila zadnja. Speed Sreda kot smo poimenovali sredine študentske žure. Res, da je bil študentski žur vsak dan, so bile srede posebne. Čeprav ni bilo skoraj nikoli nikjer nobenega plakata ali obvestila o žuru se je točno vedelo kje kdaj zakaj.
Pač Speed sreda. Veliko je bilo nepozabnih, nekaj tečnih in utrujenih, a na njih imamo najbrž vsi lepe spomine. Kot sem že pisal nam je občina Koper odpovedala pogodbo za prostor in se selimo drugam. Ampak tam Speed sred na žalost ne bo.

Hvala vsem, ki ste nas podpirali. Včeraj smo nekaj posneli in nekaj malega poslikali. Vržem gor, takoj ko utegnem. Takole pa je Speed zgledal zjutraj. Lepo ste ga porisali :)
nullnullnullnullnull
nullnullnullnullnull

tor, 17.feb.2009 / 2:25

Otvoritev razstave naslovnic Primorskega študentskega univerzitetnega časopisa Kažin: Iz LuftA te gledA

Nekaj minut nazaj sem uletel iz Speed-a. Danes je zadnji ponedeljek v starem Speed-u. Kmalu se moramo spokat ven. Nam je občina Koper odpovedala pogodbo. Zakaj oz. kako si lahko preberete na Speedovem pejdzu. Več o tem pa napišem jutri oz. dan po tem.

Še pred tem sem bil na ŠOUP-u. Tam je Rok Klemenčič razstavil naslovnice Kažina, Primorskega Univerzitetnega študentskega časopisa, ki ga ŠOUP izdaja že peto leto. Naslovnice trgajo gate. V njih predvsem satirično predstavlja politiko in družbo ter aktualno problematiko sveta nasploh. Za razstavo kapo dol.

Še par fotk. So šle baterije od fleša, pa sem improviziral brez :)
nullnullnullnull
nullnullnullnull

sob, 14.feb.2009 / 10:42

Rožca pognojena in z novim podstavkom!

znacke: rožica 
Kot obljubljeno prejšnji teden, sem moji roži, ki v 2h letih še ni cvetela zamenjal plastično posodo za salamo z novim podstavkom in jo tudi presadil. Nabavil sem neko zemljo z gnojem. Piše, da je ni potrebno dodatno gnojit do prvega cvetenja.

in če spet ne bo cvetela? Jo ne gnojim al kaj? Zdj jo bom probal vsaj redno zalivat!
nullnull
nullnull

pet, 13.feb.2009 / 0:02

Trenja: Samo 8 let zapora - Varnostniki zaposleni na črno!

Sem gledal Trenja. Nevem no. Kot, da bi pozabli par stvari povedat. Nebi komentiral mnenj posameznikov, samo dodal bi par stvari, glede na to, da sem tudi sam večkrat iskal varnostnike za Speed-a.

Svojcem sožalje.

Se mi zdi, da se je nonstop govorilo o varnostnikih zaposlenih na črno, ki pa tu po moje nimajo nobene veze (skoraj). Kje pa se ne dela na črno?. Pa to je pomoje ena med top 50 uporabljenih besed dnevno (poleg "na roko" pa "brez računa"). Polovica, ki jih država financira in jim plačuje dodatno zavarovanje dela na črno. Kdo pa je sposoben plačevat davkariji take davke za zaposlene?, idiotizem.
Da ne omenjamo davka na dobiček, kjer dobrim firmam poberejo pol in zalagajo tiste, ki fušajo oz. se iz njih bogatijo posamezniki, ki o vodenju firm nimajo blage veze. In potem je 20.000 ljudi na cesti, 10 pa na jahtah, kjer se praskajo po jajcih.

Po dogodku v Globalu se je zadeva z varovanjem zapletla. Večje firme so tovrstno varovanje enostavno skinile s programa, saj je bilo prerizično za izgubo licence. Prišle so druge, to izkoristile in za varovanje, ki ga po zakonu moraš imet, če prirejaš prireditev zaračunavale še in još.

Mesec ali 2 po "Globalu" smo delali koncert. Za varovanje bi morali odšteti cca. 300€, če pa firma pride varovat prvič zaračunajo še načrt varovanja. Ni malo denarja. Če band pobere cca. 600€, ozvočenje, oder in druge pizdarije, da sploh ne omenjam jebeni SAZAS. Ni lahka ne. Res da ne morem primerjat pub-a z nočno diskotetko, ampak lih toliko, za predstavo.

V Speedu imam najbrž srečo. Folk je skuliran, vse se zmenijo. Varnostnikov na žurih (brez glasebenega programa) nismo imeli nikoli. In nikoli ni bilo pizdarij. Če so bile, je bil pa to en in isti folk. Torej sklepam da je problem v folku, ne v varnostnikih. Stari znanci policije, kot jim pravijo na TV. Ampak jim država ne more nič. Brez problema pa zaračuna folku, ker ne prečka ceste na jebeni zebri na cesti, kjer pelje 1 avto na 3 ure!

Ljudje smo si  različni. Nekateri imajo pač potrebo po pozornosti in občutku premoči oz. nedotakljivosti, tu pa je samo napačen pogled dovolj, da dobiš po pički! Največkrat v lokalih. Ampak če bi plačal 100€ bi 2x premislil, preden koga udariš. Sploh pa je treba ločit spore osebne narave in pa tiste, ko se očitno vidi, da folk išče frko. Utruja ljudem, ki jih sploh ne pozna. Ti so problem, ne varnostniki na črno.

Skratka, potem mora nekdo umert, da se vse skupaj da na TV, kjer itak vsi pametujejo, kako ukrepajo in kako pregledujejo in kako vse štima, in da je nadzor in kakšni bi moral bit ukrepi. Ne mi srat!

Enostavno ne more bit vse po zakonu in ne more biti povsod nadzor. Zato, ker je zadaj denar in politika. Nekdo je nekomu vedno nekaj dolžen.

Problem ni v varnostnikih, ki delajo na črno. Problem je v vzgoji otrok.. In nekaterih šolah, ki otroke masovno poneumljajo.

post spremenjen 14.2, ker sem tisti večer, ko sem ga pisal napol spal in je par slovničnih ultra kiksov in stavkov, ki se enostavno ne povezujejo. Tako ljduje ne razumejo, kaj jim hočeš povedat :)

tor, 10.feb.2009 / 14:27

fobija.net photography se dela!

Kot rečeno začnem na fobiji (fobija.net) kmalu objavljat slike. Pejdž sem že zrisal in spisal, čakam še markza, da mi poštima javascript in par pizdarij, ki jih sam ne znam.

Zadevo bo najlažje gledat na širokih zaslonih, sem pa ožji del strani vrgel na 980 pixlov, da bo lažje viden tudi za 1024x768 screene. Blog pri tej resoluciji zgleda res grdo, saj ne "diha" in je vse stisnjeno. A sem ga vseeno razširil, saj je s to resolucijo na fobija:blog uletava le še okoli 20% obiskovalcev.

Poleg tega je za ogled bloga priporočljivo, da je javaskript vklopljen, čeprav je zastavljen tako, da se ga da gledat tudi brez, medtem ko bo fobija.net:photography brez jave težko berljiva, vsaj slikovni del, ki pa je glavni del pejdza!

Jebatga! Tako to je. Situacija ni rožnata!

drugače pa:
Sta 2 uletela z 800x600 res.
S firefoxom vas prisrfa cca 60%
Z IE nekje 29%
Okoli 10% je Chroma

ned, 8.feb.2009 / 15:49

Karate klub Tora - seminar

Včeraj sem bil na seminarju oz. skupinskem treningu nekaterih slovenskih karate klubov v Kopru. Zadevo je organiziral karate klub Tora. Markz rabi še nekaj fotk za Torino novo spletno stran, pa smo šli mal pofotkat. Najprej sem jih par stisnil, potem pa sem tako padel not, da sem pozabil zakaj sem sploh prišel.

Če bi mel več časa, bi se mogoče še vpisal :)

Par fotk.
nullnullnullnullnull
nullnullnullnullnull

čet, 5.feb.2009 / 22:27

Čompe rastejo brez vode!

S temi rožami so same pizdarije. Eno moraš zalivat vsak dan, drugo 1x na 3 dni, tretjo 1x na teden, enih sploh nesmeš. Doma mam eno rožo, ki ne cveti. Najprej sem sicer mislil, da imam tako rožo, ki pač ne cveti, ampak sem jo drugje že videl cveteti.

Priznam sicer, da včasih zajebem. Včasih spizdim kam, pa me ni po cel teden doma, pa pozabim zalit. In potem čisto oveni. Ampak ko jo zalijem, se spet pobere. Postrižem suhe liste in je kot nova. Samo cvetet noče, pizdu. Zato ji drug teden kupim novo zemljo in substral, lahko da ji manjka gnoja. Pa večjo posodo ji kupim pa podstavek.
Najprej sem ji podstavek delal iz folije, ko sem se naveličal, sem v kuhunji spizdil eno plastično posodo za salamo. Da je za silo.

Sem pa imel tudi kaktus, ampak je zgnil. Pomoje sem ga preveč zalival. Čeprav sem vanj stresel samo par kapljic na 2-3 mesece. Ampak mi je prodajalka v cvetličarni rekla, da je tudi to preveč. Skratka, nisem ravno za rože, čeprav sem v otroških letih večkrat sadil fižol in ga gledal rast.

Sem pa včeraj po kakih 2 mesecih odprl omaro in se skoraj usral. Saj sem že videl krompir kalit, ampak tole. Pol meterska stebla ven iz krompirja, brez da bi ga 1x zalil z vodo :p. Nevem če nebi kar lepo krompirja posadil. Se saj ne jebeš kdaj zalivat.
nullnull
nullnull

pon, 2.feb.2009 / 19:29

London, day 3

(pred)zadnji dan navsezgodaj pridemo na Camden. Bili smo (pre)zgodnji, saj se trgovinice in marketi (tržnice) odpirajo okoli 10h, zato se vsedemo v bližnji barček in naročimo English breakfirst. Slanina, klobase, omlet, fižol in toast, vseskupaj ene 3x namočeno v olje. Srce se ti skoraj ustavi.

Camden je res odštekan del Londona, cel kup trgovinic s kičem, majicami in spominki. Veliko goth in darkerskih stvari. Veliko različnih kultur, predvsem punk-a. Na vsakem korako zanimivi ljudje in zanimive štacune. Res ql. Se splača pogledat.

Po potepanju po Camden-u, kjer srečamo tudi simpatično dekle, ki Denisa fehta za čik, se spet zbašemo na sub (podzemno). Na sub-u zamenjamo par postaj, spijemo pivo ali 2 in se odpravimo v Covent garden. Tam se potepamo po ulicah in na eni srečamo kakih 20 paparacev, ki se zbirajo pred vhodom v restavracijo. Ustavimo se in povprašamo kaj se dogaja. Eden nam odgovori, da čakajo Paris Hilton, ki je medtem večerjala. Tudi mi smo čakali kakih 5 min, nato obupali.

Lakota nas pripelje v Mcdonalds (drugič v 3 dneh), kjer se  nabašemo s hamburjerji. Medtem ko jemo skozi okno gledamo nekega aktivista. Tip poskuša na zelo oseben način (kao, ti si car, ustavi se za minuto) ustavljati folk in jim razlagati neke aktivistične fore, a ga žal niti en ni jemal resno. Na minuto je mimo izložbe švignilo kakih 100 ljudi. Torej v pol ure kake 3000. Niti enega mu ni uspelo ustaviti. Tam se pač vsem mudi. Redko vidiš, da kdo koga pozdravi, vsak s hudim tempom teče v svojo smer in ne jebe žie sile.

Ko se najemo se s Subom zbašemo še do Westminstrske palače oz. Big Bana kjer naredimo par fotk. Od tam gremo do hostla, kjer pustimo kramo in se zbašemo še na par pintov (5,6 dcl-iterskih piv). Drugi dan ob 7h zjutraj na letališče in domov. Bilo je nepozabno :)
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnull
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnull
Nalagam ...
OBDOBJE (2. 2009)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
dec (9) nov (3) okt (2) sep (5) avg (10) jun (5) apr (1) mar (3) feb (10) jan (17)
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms