Warning: A non-numeric value encountered in /home/fobija.net/domains/blog.fobija.net/public_html/fobija.class.php on line 170
fobija.net blog : Med tekmo NE točimo alkohola!
logo

sre, 20.feb.2008 / 20:57

Med tekmo NE točimo alkohola!

znacke: speed pub  zakoni 

Med tekmo ni alkohola! Sedim v Speedovem skladišču in se čudim, čeprav stvar o kateri razmišljam po eni strani razumem. Pravkar se v dvorani odvija rokometna tekma med Celjem PL in koprskim Cimosom.
Folk bi rad pil pivo, a jim ga ne damo, kakšni prasci. Folk se zgraža, jebe mater osebju v šanku.. in potem jih pride še 10, in potem je treba še desetim razlagat, da med tekmo ne smemo točit alkohola. Nekateri še parkrat probajo (pa daj samo eno, pa daj pod šankom..), drugi se obrnejo in grejo drugam po pivo, tretji pa nam jebejo vse po spisku..

Po 12. členu ZOPA (Zakon o omejevanju porabe alkohola) eno uro pred tekmo in med tekmo ne smemo točit alkohola. Sicer so tu spet igrice, ker smo ločen prostor v dvorani. Tudi če zaklenemo vrata, ki vodijo na hodnik dvorane ni dovolj.. Skratka na tem področju je ena velika luknja, saj veste, eni se sklicujejo na to, drugi na to.. potem vsak interpretira zakon v svoj prid.. skratka, tudi če pridete na pico in bi ob njej radi spili eno mrzlo pivo, vam ga ne smemo dati, ker se odvija športna prireditev.

Vsak si najbrž predstavlja oz. je že kdaj doživel vzdušje na takih tekmah, še posebej če se zmaguje in če ob golih začne šopat "Na golico". In potem pride polčas, folk bi rad spil pivo.. ampak NE, folk ne sme spit enega jebenega piva na račun neke alkoholne prohibicije, ki itak ne deluje! Folk še vedno vozi pijan, še vedno izvaja teror nad partnerji in otroci.. in se ga nasekava, tako kot so se ga nasekavali in pesniki in pisatelji in športniki in vsi drugi že od prazgodovine..

Ne me narobe razumet. Jest vem da oni nebi radi, da folk razgraja, da se vinjeni derejo na tribunah in da delajo pizdarije, a to se da rešit na čisto drugačen način. Ampak kaj ko se pri nas vse rešuje s prepovedmi! Isti kurac kot to, da po 9h ne moreš kupit alkohola.

če se ga bo kdo hotel napit, se ga bo napil, pa če mu zaprete štacune že ob 5h!. Narod se jebe v glavo z nekimi prepovedmi.. Alhkohol ni kriv, da folk pijan na cestah ubija druge ljudi, da je folk agresiven in da se ne zna kontrolirat. Pamet je kriva, dragi moji, pamet! Ma kaj ko opažam da nekateri starši nimajo časa vzgajat svojih otrok. (Moj že ni tak) in potem so krive gostilne, ker se tam prodaja alkohol. "Glej, da ne boš pijanec, kot ostali, tukaj imaš 10 jurjov, jaz grem k frizerju in pridem 1x zvečer.." mali pa že 3 leta puši dzoint, ker se z njim noben ne ukvarja.

Skratka..Tekme je ravno konec in zdaj se ga lahko vsi nasujejo do amena! alkaj? In potem se najde še kak biser, ki pravi "joj teli gostinci, samo na zaslužek gledajo!" Če bi pri nas gledali na zaslužek, potem ne bi prodajali pira v flaši za 1,70€ ampak bi ga med tekmo nabili na 2,5€, ne?

No in zdj še varnostniki nočejo varovati lokalov.. jebemti gostinstvo v sloveniji in ta zaslužek, ko te vsi jebejo v glavo. Ne smeš to, ne smeš to, ne to, ne ono! Koji kurac folk sploh dela! Pri nas se splača samo krast miljone ali pa živet od socialne.. vse drugo je en kurac!

ime:

webpejdz:


Nalagam ...
ZADNJE OBJAVE
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms