Warning: A non-numeric value encountered in /home/fobija.net/domains/blog.fobija.net/public_html/fobija.class.php on line 170
fobija.net blog : Tudi Speed je podražil bone
logo

čet, 8.jan.2009 / 1:41

Tudi Speed je podražil bone

Jap, podražili smo bone. Iz 1,52€ na 2,15€. Te dni je o pozdražitvah kar veliko govora. Je pa zadeva malo bolj komplexna, kot si jo predstavlja marsikateri študent. Glede na podražitve se mi zdi da je naš bon še vedno poceni. Do nedavnega sem bil študent, s Speed-om pa diham že peto leto, zato se lahko na 1x postavim v obe koži. Kot študent bi seveda rad jedel čim ceneje. Kot gostinec čimveč dobil za študentski bon. Oboje skupaj pač negre.

Speed boni

Vedeti je treba, da je cena postavljena za leti 09 10, in da so podražitve do naslednjega razpisa lahko minimalne. Državna subvencija je fixna in če se ne motim znaša 2,53€, torej za bon dobimo 4,68€. Pice v picerijah stanejo med 5 do 8€ -9€ in se dražijo. Sir in ostale sestavine pač niso poceni. Speed je že od nekdaj stjudent-frendly zato delamo na tem, da se tam počutijo domače, dobro in zaželjene. Pri picah ne šparamo in so enake tistim, ki se jih dobi na gotovino. Tudi menijev ne omejujemo, ampak za bon dobiš katerokoli pico z menija (na zadnjem smo omejili 2, ki sta pač predrage za vrednost bona). Najbolj priljubljena pica je "Speed", ki je dodobra naložena.

Skratka. Tudi za nehude matematike ni težko zračunat, da bon vreden 4,68€ težko pokrije pico s šunko, sirom, panceto, ogrsko, salamo, gobicami, pršutom in gor razlitim jajcem, čistim priborom, srvetke, postrežbe in kečapa, ki si ga študentje po picah zlivajo po mili volji in to brez doplačila. Prav zaradi tega mi toliko bolj dvignejo pristik izjave "Na gotovino je pica drugačna" in  "a ne dobim še tega pa tega pa tega pa tega", ampak takim se nasmehneš in si misliš svoje.

Se pa seveda strinjam, da so določeni gostinci s podražitvami pretiravali. Oz. bi za tako ceno lahko nudili več. Ampak odločitev kam boste šli jest je itak vaša.

Sicer pa pri zgornjem izračunu vkalkulirajte še najemnine, čiščenje, vodo, elektriko, varovanje, zavarovanja, rtv prispevke, kabelsko, internet, jebeni SAZAS, potrošni materjal, stroške dela, stroške nabave sestavin/pijače, da ne omenjam kečapov, tabaskotov in pribora, ki se ga pokrade. Skratka v življenju se je dobro povsod postavit v kožo drugega preden začnemo piskat..
Pete | sob, 31. jan 09 ob 12:05
težak :
Pete | sob, 31. jan 09 ob 12:05
:)
manuel | sob, 31. jan 09 ob 17:24
pizda pete :). tezis tle, namesto da bi piknik organiziral :)
ime:

webpejdz:


Nalagam ...
ZADNJE OBJAVE
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms