Warning: A non-numeric value encountered in /home/fobija.net/domains/blog.fobija.net/public_html/fobija.class.php on line 170
fobija.net blog : Berta, Lin in Bob. Zgodba o umoru, samomoru in težkem življenju ribic
logo

sob, 11.sep.2010 / 19:14

Berta, Lin in Bob. Zgodba o umoru, samomoru in težkem življenju ribic

Vsakič, ko pridem domov na Gorenjsko, pogledat če me še poznajo, se doma za par minut ustavim pri oknu v kuhinji in gledam ven.. in vedno me malo stisne in obrne spomine za 15 let nazaj.

Zraven okna imamo akvarij in notri plava zlata ribica. Ampak vedno, ko jo pogledam se mi dobesedno zasmili. Odkar je sestra v LJ, za ribice skrbi oče, kar je lepo razvidno tudi iz monotonosti akvarija na sliki št.1. Vedno gledam to ubogo ribo, ki "sliši" na ime Lin oz. Bob, kako plava v akvariju, ki leži na beli 1980-style idrijski čipki in je nasut s par fake vijoličnimi dragulji, al karkoli bi to lahko bilo. Plava levo in desno, sama.. ni mi jasno, kako se ji ne zmeša. Na sliki št. 2 je njena nesreča tudi jasno vidna.

Prej sem sestro povprašal, zakaj je riba sama, če se ji misli ta jebeno monotoni akvarij kaj posodobit in na kratko o zgodovini naših zlatih ribic. Čustvena zgodba moram rečt. Riba v akvariju je po vsej verjetnosti Lin - 2. generacija, ampak gremo iz začetka.

Vse se je začelo nekje 7. let nazaj, ko je sestra v 7. razredu OŠ dobila prvo ribo, Berto,  ki pa ni bila zlata. Berta je bila črna riba, in kmalu je dobila družbo, zlato ribico, ki pa ni imela imena. Imena pa ni dobila zato, ker je Berta prvo zlato ribico pojedla preden jo je sestra sploh lahko poimenovala. Na vprašanje "Kako pojedla?" sem dobil odgovor. "Nevem, zjutraj so bili samo se majhni koščki zlate ribice.." Kmalu po tragičnem dogodku umre tudi Berta.

Ker je sestra žalostna, ji oče kupi dve novi ribi, tokrat obe zlati. Eno poimenuje Bob, drugo Lin. Nekaj časa je bil pri bajti mir, nakar ena umre. Kmalu po smrti prve, začne druga skakat iz akvarija. Sestra jo 1x najde na tleh in jo vrne v akvarij. Drugič jo je našla v hladilniku, ki je ob pultu, na katerem stoji akvarij. Tokrat je bil skok usoden. Teoretično je možno, da bi skočila ven, ko je bil hladilnik odprt, a jaz v ta scenarij močno dvomim.

Če pa je vse res, potem je bil to definitivno skrbno načrtovan samomor, kar bi lahko dalo raziskovalcem zlatih ribic precej mislit. (To o trisekundem spominu itak ni res).

No, oče gre po nov par zlatih ribic, od katerih ena umre, druga pa veselo živi naprej. Zamenjali so ji akvarij, ker tisti okrogli baje niso ok. Nevem koji kurac sploh prodajajo zlate ribice v 2-litrskem akvariju. Oče ji redno menja vodo in jo redno hrani, le akvarij je malo monoton.

Skratka, danes mi je dopizdilo. Šel sem do reke namočit noge, pobral par kamnov, doma našel par školjk in Lin oz. Bobu pošmekal akvarij, kar je lepo vidno na sliki št.3. Da pa je očitno bolj zadovoljna kot prej, se lepo vidi na sliki št.4. :p (samo odprite veliko sliko, kjer se dejansko vidi, da se smeje :p )

Zdaj bom v Kopru poštimal en normalno velik akvarij, kupil še eno ribo in jo selim dol. Brez pardona.

Če ma kdo kak akvarij viška, naj piše ;) 

nullnullnullnull
nullnullnullnull
Dheyaa | pet, 20. feb 15 ob 20:10
I was struck by the hoentsy of your posting
accutane | tor, 31. mar 15 ob 18:31
At last, someone comes up with the "right" answer!
auto insurance quotes Charleston | sre, 01. apr 15 ob 17:19
Lenders also must look for a ridiculously high amount based on the Borrower Information Form. Although you may consider the following equity scams, and learn how you can in fact afford the payment period. Your local SBA office will provide you with a reasonable credit history, the guarantor are derelict in their income against expenditure.
ime:

webpejdz:


Nalagam ...
ZADNJE OBJAVE
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms