logo

čet, 4.feb.2010 / 14:47

IRCfobija spet online, baza šla k vragu.

znacke: irc  irc.fobija.net 
Začuda sem opazil, da IRCfobije ni online. Sicer sem to opazil že 2x, ampak to je tista fora: sej bom, sej bom.

No zdj je spet online, ampak brez baze. Pred pol leta sem menjal strežnik in zmeda kakršna znam bit kak dan, prekopiram samo www fajle brez baze. No, v neusojeni bazi so bile samo novice, te pa itak 3 leta stare, tako da v končni fazi niti nima veze. Važno je, da je online, sicer bolj v izobraževalno arhivske namene, ampak tudi to v končni fazi nima veze.

Obenem se lahko (seveda tudi na Markzov račun) "pohvalim" na updejte na blogu. Poste se da sharat na Twitter in Fejsbuk, komentarji so od prej, sem pa za vse pošmekal ikone, sicer so pobrane z neta, kar zelo nerad delam, ampak ko bo čas narišem svoje. Poleg tega se je prej težko dostopalo do starejših postov. Sedaj so sortirani po letih in mesecih, zadnje naslove pa se da premikat v preteklost s sexy oštevilčenjem. Celo kontakt dela, sploh nemorem verjet.

Ko šus.., pa še link to IRCfobije, ki je sicer že v prvem stavku, ampak, jebeš..

tor, 10.feb.2009 / 14:27

fobija.net photography se dela!

Kot rečeno začnem na fobiji (fobija.net) kmalu objavljat slike. Pejdž sem že zrisal in spisal, čakam še markza, da mi poštima javascript in par pizdarij, ki jih sam ne znam.

Zadevo bo najlažje gledat na širokih zaslonih, sem pa ožji del strani vrgel na 980 pixlov, da bo lažje viden tudi za 1024x768 screene. Blog pri tej resoluciji zgleda res grdo, saj ne "diha" in je vse stisnjeno. A sem ga vseeno razširil, saj je s to resolucijo na fobija:blog uletava le še okoli 20% obiskovalcev.

Poleg tega je za ogled bloga priporočljivo, da je javaskript vklopljen, čeprav je zastavljen tako, da se ga da gledat tudi brez, medtem ko bo fobija.net:photography brez jave težko berljiva, vsaj slikovni del, ki pa je glavni del pejdza!

Jebatga! Tako to je. Situacija ni rožnata!

drugače pa:
Sta 2 uletela z 800x600 res.
S firefoxom vas prisrfa cca 60%
Z IE nekje 29%
Okoli 10% je Chroma

pet, 28.mar.2008 / 23:48

Copyright lenobe

Kriza. Kopirajt kriza. Še huje kot IRC kriza. Ja, tisti stari IRC, ki so ga zamenjali portali z napol golimi 13-letnicami. Sošal networking kao. Hud profil in čimveč folka v "frend listi". Krep, a o tem kaj drugič.
Gremo nazaj na IRC. Začel sem nekje pri 14h. tam nekje leta 92. Takrat še nisem imel i-neta in sem Duletu pil živce - Jest grem dol v klet za 10 min na IRC, nazaj sem prišel, ko me je prišel sam dol iskat in potem je pizdil zaradi impulzov. Skratka, padu sm not. Bolj kot sam chat me je bolj zanimal sam IRC in njegov sistem delovanja. Kmalu sem vse kar sem se naučil, slišal, prebral spravil tudi na web.
Začel sem na strani takratnega kanala #g-kabel potem pa na fobiji naredil poddomeno in odprl prvo IRCfobijo, kjer je bilo vse moje znanje in včasih neznanje o IRC-u. Pejdž mi je vzel kar nekaj časa, saj je tekstovno kar obsežen, ampak mi je bilo v veselje.

Nekaj dni nazaj sem objavil slike s Portoroške Forma Vive, kjer sem zapisal nekaj podakov o kipcih. Drugi dan sem jih "slišal" od Karin, ker nisem objavil strani, kjer sem te podatke dobil. Podatke sem zasledil nekje na netu in jih zapisal iz glave, če bi direktno kopiral par stavkov, bi do avtorja itak vrgel link. Kmalu sem se spomnil na IRCfobijo :p

Zdaj si pa poglejmo nekaj največjih Copyright lenob, ki so kopirali z IRCfobije :p

Prekopiran odstavekNo, da začnem kar s s prvim modelom, če mu lahko tako rečem. Na prvi pogled gre za neko osebno stran, z nekaj podstranmi, med katerimi najdemo tudi nekaj besed o IRC-u, ki jih je očitno meni nič tebi nič dobesedno prekopiranih s stare IRCfobije. Ugibam, da je to fantova prva spletna stran in je nekaj texta, ki ga je našel enostavno napopal gor. Lagal, bi če bi rekel, da mu zamerim.. bi pa lahko vsaj popravil šumnike, ki mu jih, najbrž zaradi drugega kodiranja, ne kaže prav. Prelen za to? :p.URL: http://www.freewebs.com/rene_petrovic/
Se screenshot za spomin :p, če gre stran k vragu.


Dodal je šumnike.No, tale model je text prekopiral, ampak je textu celo dodal šumnike (pri IRCfobiji šumnikov nisem uporabljal, saj se jih na IRCu ne uporablja, zato je temu podoben tudi pejdž. Če sem iskren, je tole moj pejdž prvi pejdž, kjer šumnike sploh uporabljam, da ne govorim o tem, da sem pri slovi 1x v spis narisal smajlija.) Če se vrnem nazaj. Na tej drugi strani najdemo bolj ali manj tekste o IRC-u. Nekaj jih je model sicer spisal sam, ampak večina je še vedno prekopirana z IRCfobije.
kopija kopijaUrl: http://spletnastran.freehostia.com/

Na prvi sliki prekopiran text o IRC-u še s stare IRCfobije. No druga slika kaže prekopiran text s podstrani "users". Tale model, ne samo da je dodal šumnike, ampaj je prekopiran text celo preletel. Če pogledate nad osvetlejn predel texta se vidi, da je domeno irc.fobija.net zamenjal z drugo, ampak, ker je text očitno preletel površno je spodaj (v osvetljenem delu) to pozabil :p - kaka lenoba


Dodal je literaturo.No, tale model se lahko pohvali z naslovi spletnih strani, kjer je podatke za svojo stran tudi dobil. Stran je podobna tisti prejšnji in glede na podobnost popravljenih podatkov je najbrž tale model kopiral od tistega zgoraj oz. obratno.kopija kopija
Url: http://imasta.googlepages.com/

Na prvi sliki prekopirana zgodovina na drugi pa famozna literatura na kateri na žalost ni IRCfobije, pa čeprav je 3/4 pejdža prekopiranega prav od tam. No, tudi če je tale model text kopiral s tiste zgornje ali katere druge strani, jo v literaturi na žalost ni. frajer :p, pa še len povrhu.


Jebeš kopiranje.No, ta je ena najstarejših in ena najbolj izvirnih kopij stare IRCfobije. Zakaj bi tekst sploh kopiral, če lahko enostavno skopiraš kar cel page. No, tale model, če mu lahko tako rečem je enostavno skopiral cel page in enostavno zamenjal samo glavo pejdža.
jebeno. Pejdža "na žalost" ni več, sem si pa takrat seveda shranil screen.


Copy-Paste rulz.No, zadnji model pa je članke z IRCfobiji enostavno kopiral in jih objavljal na pejdžu Ircanje.net. Pejdž, ki je bil reklamiran kot prvi slovenski IRC pejdž, pa to ni bil, je prišel kako leto za IRCfobijo.
Ircanje.net je bila ql stran o IRC-u, ki je delovala kot nekak social-forum za razliko od IRCfobije, ki je bolj arhivsko-informativna. Nekaj časa po njenem odptju je malce zaspala, kasneje pa zamenjala lastnika. Nazadnje je zanjo skrbel tip na IRCnetu znan kot "quote". Domena je čez nekaj časa nehala delovati, stran pa je bila kasneje dostopna na URL-ju ircanje.org, ki prav tako ne obstaja več. Nazadnje je delovala na domeni ircanje.info, kjer pa trenutno na žalost ni nič.
Nažalost nisem našel nobenega originalnega screenshota, kjer je ta famozni model kopiral članke z ircfobije, zato sem pobrskal po waybackmachnie - internetnemu arhivu.
kopija

No na prvi sliki je model, ki je kopiral članke s prve IRCfobije in jih objavljal pod svojim imenom - frajer. Ko je objavil že za celo knjigo člankov, mi je rahlo stopil na živc, zato sem pisal adminu, ki je člankom dodal pripis (2 in 3 slika) in zamenjal avtorja.

Prva slika je screenshot iz waybackmachine arhiva za IRCanje.net. Lahko si pogledate še ostale arhive za ta pejdž. Na žalost (ne vem zakaj) ni slik, se pa delček dizajna tega pejdža vidi na 2. in 3. sliki.

Ko sm prvič zagledal te pejdže, sem sam pri sebi pol minute klel, potem sem se umiril. Jebatga. Zmotilo me je predvsem zato, ker teh stvari nisem pisal 10 minut. Ni mi sicer jasno, kako si lahko nekdo pripisuje avtorstvo stvari, ki je ni naredil, ampak OK. Te stvari mi grejo res na kurac. Pa ne zato, ker se je nek tip v puberteti hvalil z mojimi "članki", ampak zato, ker nekateri na tuj račun pobirajo življenske nagrade in bogatijo. Podlo.
A je res tako težko omenit avtorja ali pa vržt nekam en link?


Še par linkov..Prva IRCfobija (s katere je večina prekopiranih člankov)
Druga IRCfobija
Zadnja IRCfobija
#g-kabel @ IRCnet - eden bolj popularnih gorenjskih IRCnetkanalov
#g-kabel @IRCnet - 2 verzija pejdza.
#pendrek @ IRCnet - legendarni kanal Pendrek!.

pon, 5.feb.2007 / 0:00

IRCfobija fertik!

Ei!
Pred novim letom sem se lotil ircfobije in jo tudi "dokončal".. oblečena je novo podobo, nekateri texti so spremenjeni večina stvari pa je taka kot pred parimi leti..

Ja, tut na IRC sem se prklopu nazaj. Idlam na kanalih #pendrek in #`. /msg me :p. Sem pa precej razočaran, ker je šel IRC totalno po gobe. Msn zjebal zadevo, da ne omenjam raznih portalov, kjer razne 13 letnice posnemajo idol(k)e s TVja in se guzijo pred fotoaparatom. Pizda, kje so starši?. Mal glejte, kaj delajo vaši otroci pizda, net je nabasan z napol nagmimi slikami 13 letnic! pustite službo za 5 min na miru pa dejte otroka v red!

Sam težim ;). Fax stoji!, ta mesec začnem pisat diplomo!, upam no. Vlečem tole že preveč časa a kaj ko je treba stalno nekj delat ;). Kdo bo pa plačal elektriko pa plin :p

:*

URL za ircfobijo: http://irc.fobija.net
Nalagam ...
ZNAČKE (fobija.net)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms