logo

sob, 7.jun.2008 / 13:28

Nič maščob in živeli boste 150let!

Nič več slanega, mastnega, nič več sladkega, nič več pic in hrenovk, nič več kole, jegrkole in bambusa. Nič čipsa, keksov in kakava. Samo solato in ribe?. Pa čevape in pražen krompr? Mogoče hamburger?. Kurac!
Na enem izmed štantov na Primorskem sejmu mi je Đani zmeril pritisk, cukr in holesterol. Kriza. Holesterol je ok, cuker je visok, prisitk normalno visok. Včeraj sm uletel na gorenjsko in mami povedal situacijo, s katero sem v šubu zvišal še njen tlak. Panika. OK, se strinjam. Zasral sem. Glede na to, da sem 10 let pridno treniral smučanje, par let basketa in v Koper prišel s 63-imi kilami, kjer sem še danes, vaga pa kaže 93 res ni OK.

Jager Cola

Po študentsko..Športa manj, alkohol, lačen si ko pes, ko 1x zjutraj prideš domov in ješ vse kar najdeš, potem do 3h popoldan ne moreš jest, potem itak ni časa, poješ pico ali sendvič v petih minutah in rezultat je tu. 30kil več. Vmes sem sicer tudi plaval, tekel in vse, ampak časa itak ni, še posebej če si na 5h krajih na 1x. A na koncu, ko pogledaš res ni vredno. Ni prav, da se človek zanemari.

Ampak ne mi srat o nekih dijetah in mleku brez maščob, ne srat o nekih shujševalnih tabletah, kremah in sirupih. Ne mi srat o nekih napitkih za presnovo, zdravih jogurtih in ostalemu sranju! Skinite ta balast s TV-ja in ne umivajte ljudem možganov. Koliko je bilo bolnih včasih, ko si požrl korenje direktno z vrta še z zemljo vret in danes, ko ti težijo da ga 10x operi, pazi kaj daš v usta, 10x si umij roke itd itd.

Jejte čokolado, če vam zapaše, na pikniku pejte po dve porcije čevapov, z užitkom spijte pivo in si privoščite toast z dvojnim sirom. Celo življenje se odpovedovat stvarem, da boste živeli 2 leti dlje? Lahko, da jutri ne bo tebe ali mene. Vse, kar je treba pazit je, da se ne zapustiš, da ješ pametno v pravih količinah in da se gibaš. Sj ne da sem zdravnik, ampak tega sranja mi ne bo noben prodajal! Še manj pa ti, ki mi prodajajo jogurtke in napitke brez maščob. Samo umetno sranje in vonj po denarju na račun prestrašenih ljudi!
Jejte vi ribe, zelenjavo, jogurtke in mleko brez maščob s 300€ pokojnine. Koji kurac serjete!

Da preidem k stvari
V bistvu danes pišem tole, ker me zanima, če se kdo spomni pastil, risanke in nanizanke po katerih sprašujem vse po vrsti, pa se jih čisto noben ne spomni. Pastile mislim, da so se imenovale Linamon, spomnim se samo napisa, da priporočajo dve na dan in da so v TV reklami govorili, da 1 pastila vsebuje 2 limoni. Spomnim se tudi, da škatla nikoli ni trajala več kot 1 dan :p. Kar se tiče risanke. Večkrat smo naštevali vse naše stare risanke ampak nikakor se ne morem spomnit, kako se je imenovala risanka v kateri je imel avto, (hrošč se mi zdi) na havbi narisan rdeč srček.

In nanizanka?Nanizanka mislim, da se je imenovala "V slogi je moč". Skratka tam je bil en rocker z daljšimi lasmi, ki je po stanovanju vedno našel 1 teden staro pico.. zunaj na vrti je bil hrošč-kombi.. po bajti pa je skakal še pes, en plešast tip in rockerjeva hčerka. Enostavno ne najdem nič o tem.. ;)
Nalagam ...
ZNAČKE (holesterol)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms