logo

sob, 27.mar.2010 / 2:02

Dotakni se ptice

Društvo Kaverljag in Medobčinsko društvo za slepe in slabovidne iz Kopra sta danes (včeraj) v KS Šmarje pri Kopru odprla razstavo reliefnih ilustracij študentov ALUO in MOME Dotakni se ptice in predstavila istoimensko knjigo o pticah Slovenske Istre, namenjene slepim in slabovidnim.

V Sloveniji je 8.000 slepih ali slabovidnih oseb, vsaka dvajseta živi v Obalno-kraški regiji. Da bi jim približali favno in floro Škocjanskega zatoka, so se poleti 2009 v projektu Favna in flora Slovenske Istre za slepe in slabovidne pod mentorstvom Aleša Sedmaka iz Društva Kaverljag združili slovenski biologi, ilustratorji, profesorji, študentje in strokovnjaki za vizualne komunikacije iz Akademije za likovno umetnost in oblikovanje iz Ljubljane in Moholy-Nagy Univesity for Art and Design iz Budimpešte. Pri projektu sta sodelovali tudi Medobčinsko društvo za slepe in slabovidne in Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije.

Knjigo Dotakni se ptice se bo uporabljalo kot didakticni pripomocek za poučevanje mladih slepih in slabovidnih, ilustracije pa bodo tistim, ki vidijo, približale svet tistih, ki ne vidijo.
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnull
nullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnull
Nalagam ...
ZNAČKE (mome)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms