logo

tor, 22.nov.2011 / 19:45

Blagoslov vina, razstava, Kras in lepe barve

znacke: kras  razstava 

hej ;)

Del, da nism že ne vem kolko časa nič spisal in da nimam časa in ne vem kaj, danes spustim, ker nima smisla prodajat teh pravljic, ki jim itak noben več ne verjame. Ampak jebatga, tako to je ;). 

Saj ne da se danes oglašam s kako extra zanimivo temo, ampak vseeno. Famoznega 11.11.11 ob 11 in 11 minut, za sekunde nisem siguren, so v Dutovljah na Krasu krstili novo vino. Baje so ga tudi probali ;). Ker so bli v Turističnem društvu dokaj navdušeni nad lansko in letošnjo razstavo v času Praznika terana in pršuta, so predlagali, da bi tudi za krst poštimali kako galerijo, povezano z vinom, Krasom itd. 

Blagoslov vina Vino so blagoslovili skupaj z Bratovščino svetega Martina, ki je svobodna in neodvisna skupina domoljubov in ljubiteljev vina, ki deluje v smeri izboljšanja  kulture uživanja vina ter promocije slovenske vinske stvarnosti in tradicije v domovini in na tujem. Ob tem se zavzemajo tudi za zmerno in odgovorno uživanje vina in žganic. ;) In da slučajno ne pozabim. Delujejo v smeri izvedbe vseslovenskega Martinovega vinskega festivala, z vrhuncem dogajanja na dan svetega Martina, obenem pa se zavzemajo, da 11. november postane tudi slovenski državni praznik in dela prost dan!

Fotke za razstavoVečino dobrih fotk sem že objavili ali na blogu, ali tam, na teh razstavah, zato je bilo treba poškljocat nekaj novih, in to je na Krasu precej zahtevno opravilo. V kleti se rado zavleče.. zgubiš občutek za čas.. po drugi strani pa ne zmanjka motivov in po kaki uri ali dveh, ti še tisti, prej nezanimivi motivi, ratajo precej zanimivi, umetniški bi se temu lahko reklo.. ;)

Vse skupaj je tako trajalo dva dni, ker smo se prvi dan ustavili samo v eni kleti (Vina Štoka, obvezen postanek, če boste pohajali po Krasu. Norodobra vina, sploh pa norodober Rose in Teran), ampak v bistvu se je zakompliciralo že prej, že dan prej.., a to je spet druga zgodba. Drugi dan sem preventivno šel fotkat kar sam z avtom, da nebi bilo komplikacij, nisem pa škljical samo kleti ampak tudi Kras, ki je jeseni noro lep.

Ruj
Ena od dnevnih fotk, ki je nastala med fotkanjem za razstavo, podobna je tam tudi razstavljena.

Razstava je v na Bunčetovi domačiji v Dutovljah (center na parkirišču) in bo tam še slab mesec. Če se peljete mimo in če imate čas.. poglejte ;). Nekaj fotk z razstave pa pripopam spodaj.

p.s. Hvala TD Kras, Vinarstvo Tavčar Marjan (obvezen postanek v Dutovljah na placu), Vina Štoka, Vinarstvo Ravbar, Lea ter cimru za prevoz in potrplenje, ni mu bilo hudega ;)

nullnullnullnullnullnullnullnullnull
nullnullnullnullnullnullnullnullnull

tor, 31.avg.2010 / 23:18

Moja prva razstava!

znacke: razstava  kras  dutovlje 

Heeeeeeeeeeeeeeeeeej! ;) Danes sem med vožnjo tuhtal in prišel do zaključka, da ne bom več zapostavljal bloga in svojih zvestih bralcev z mamo vret!

V bistvu imam na mizi cel spisek besed na teme, ki jih morm spisat. Med drugim o mački iz umaga, trdi koruzi, ribi v monotonem akvariju, netopirju, ki je priletel debatirat medtem, ko sem farbal pohištvo, študenskem delu oz. demonstracijah in šeenepar.

Demonstracije so šle sicer že mimo in tema ni več aktualna, ampak, glede na to, da sem imel v glavi že cel roman ga moram vsaj stisnit v stavek ali dva: Če študent zaradi takšnih ali drugačnih razlogov študira 15 let, je to njegova stvar, dokler ne zlorablja statusa. Da pa vi v 21. stoletju, ko lahko to sekuno prek neta iz Chine naročim tri pare bombažnih nogavic, niste sposobni vodit evidence, če je bil študent že vpisan na drugi Univerzi, oz. še huje v isti Univerzi na drugem faxu, potem pa nevem kaj je tle čudnega?, sej pravim, je za predebatirat, ampak škoda časa.

Skratka, v Dutovljah imam že cel mesec razstavo, in to prvo tako večjo. Nekateri so sicer malo jezni name, ker sem kar tiho in nič ne povem, a tako to je pri meni. Povem zdaj:p

Če boste tavali po Krasu, se lahko ustavite v Dutovljah in si v Bunčetovi domačiji (v centru ob glavni cesti) pogledate moje umetnine z lanskih Kraških iger oz. 39. Praznika Terana in Pršuta. Še kak mesec bojo sigurno gor.

Eko, par sem jih napopal sem, druge so v Dutovljah :p

nullnullnullnullnull
nullnullnullnullnull
Nalagam ...
ZNAČKE (razstava)
FEJSBUK
Fobija.net on Facebook


FOBIJA PHOTOGRAPHY
: fobija photography kmalu.
FOBIJA WEB
kategorije
zapisi po letih
ljudje
stvari
manuel
: manuel
: podstrešje
fobija.net web : ne kopiraj, samo glej. pejdž je ročno spisan "from skretch". IE za spremembo ne jebe. CMS spisal markz, hvala!
Validations & copyright
XHTML : CSS : RSS : tableless
Fobija.net:web & markz cms